Un tort rapid si delicios, o combinatie de biscuiti Oreo, crema de branza si mascarpone, capsuni si ciocolata.
"Bunatati de Paste"
Blat
Crema
Decor
Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit.
Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm cu inel detasabil si presam delicat cu un pahar. Nu trebuie sa apasam prea tare deoarece blatul va fi tare dupa racire. Se da la rece.
Pentru crema intai hidratam gelatina in apa rece, o scurgem bine si o topim pe baie de aburi, nu trebuie sa fiarba!
Punem intr-un bol crema de branza, mascarponele, smantana pentru frisca nebatuta, zaharul pudra si extractul de vanilie. Mixam bine pana cand crema capata consistenta. Amestecam putina crema cu gelatina topita si racita, dupa care mixam bine totul pana se topeste gelatina complet.
Din cele 350 g de capsuni pentru umplutura, alegeti capsuni egale, le taiem pe jumatate si le asezam pe peretii fomei. Restul de capsuni le punem intregi in interiorul formei.
Topim ciocolata neagra cu smantana pentru frisca si o lasam sa se racoreasca.
Punem crema usor in forma si nivelam bine, apoi turnam ciocolata topita.
Glazuram capsunile pentru decor cu ciocolata alba topita si decoram tortul.
Se lasa tortul la rece peste noapte.
Pofta buna!
1
Este foarte important sa avem toate ingredientele pentru crema la temperatura camerei, astfel incat sa nu se formeze cocoloase cand o vom amesteca cu gelatina.
2
Crema se toarna in forma usor cu o lingura pentru a nu deplasa capsunile din interior.
3
Pentru a putea scoate usor tortul din forma, scufundam in apa calda cateva secunde sau incalzim putin peretii formei.
4
Tortul se feliaza cu un cutit cu lama subtire, incalzita in apa calda.