Tort de iarna cu ciocolata si cocos

de Sylvia in Torturi, 24 Dec 2010 | 8688 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru sarbatoarea de Mos Nicolae, e tortul nostru preferat, foarte lejer si aromat, nins cu cocos precum o zi de iarna. Noi l-am aniversat si pe piticul nostru care are si numele de Nicolas deci a fost pentru noi un tort aniversar.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • un blat de tort sau simplu sau in varianta cu cacao cum am facut eu acum.
  • Eu l-am facut din
  • 7 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • 3 linguri unt topit,
  • praf de copt. 
  • Pentru crema avem nevoie de :
  • 4 oua, 
  • 4-5 linguri de cacao,
  • 8 linguri de zahar,
  • 200 grame de unt.
  • Pentru insiropare avem nevoie de
  • rom,
  • zahar si apa,
  • pentru  decor
  • nuca de cocos si fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iarna cu ciocolata si cocos:

 Preparare: se face blatul de tort mixanduse-se albusul pana devine spuma cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacao si untul topit. Se coace la 175 de grade timp de 30-40 minute in functie de cuptor. Cand  blatul este racit se taie in trei parti transversale.

   Preparare crema: se pune intr-un vas in bain marie ouale intregi, zaharul si cacao si se mixeaza incet timp decateva minute pana se ingroasa crema si se omogenizeaza. Trebuie sa clocoteasca incet de tot sa nu se taie. Dupa ce este ingrosata se ia din bain marie si se amesteca incet pana se racoreste. Cand este calduta doar se adauga bucatile de unt.

   Dupa ce se incorporeaza untul se lasa cateva minute si se incepe montarea tortului. Eu am facut si un sirop de rom pentru blat din cateva linguri de rom, 100 ml apa, 2 linguri de zahar, fierte toate impreuna. Se pune primul etaj al blatului, se insiropeaza omogen si apoi se aseaza un strat de crema. Se continua in acelasi fel si celelalte doua etaje .

  Se incheie montajul cu un strat degeneros de crema .  Lipim cat e crema inca moale fulgi de migdale pe toata bordura tortului.  Tapetam partea de sus tortului cu nuca de cocos  .

  Decorati dupa plac eu am pus doar doua figurine mici de Craciun si o crenguta de brad . Craciun fericit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)