Desert tarta cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 14 Apr 2020 | 1742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • Crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura unt
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri smantana de tara
  • 3 linguri dulceata de smochine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de vanilie:

Crema de vanilie-intr-un bol mai mare batem galbenusurile cu amidonul si putin lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam treptat laptele caldut amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce crema se ingroasa ca o budinca.

Lu-am de pe foc adaugam lingura de unt,esenta de vanilie si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.

Foia dezghetata o asezam in tava unsa cu unt,taiem marginile,intepam cu furculita si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos

Dupa ce sa racit aluatul de tarta ungem baza cu dulceata,adaugam crema de vanilie.

Mixam frisca cu smantana si cu ajutorul unui posh facem moate deasupra la crema,sau putem adaugam peste crema si nivelam cu o paleta.

Dam la rece 30 min inainte de servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinte poale-n brau