Desert nuci cu crema de vanilie

de cristinutanicolita in Dulciuri, 25 Dec 2017 | 2345 vizualizari

 

Retete romanesti 

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura (osanza)
  • 4 ouă
  • 1 cana lapte
  • Un praf de sare
  • 1 cana zahar
  • Faina cat cuprinde

Crema:

  • 6 gălbenușuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 65 g faina
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt

Zahar pudra

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci cu crema de vanilie:

Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lăsăm la rece câteva ore sau peste noapte.

Formam bilele de aluat. Punem forma de nuci la încins, o ungem cu puțin ulei si punem bile de aluat. Coacem nucile pe ambele parti.

Crema: Punem laptele la încălzit. Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si faina până își dublează volumul. Adaugam si laptele călduț, treptat si mixam. 

Fierbem crema pe bain-marie, amestecând continuu, până se ingroasa. La sfarsit adaugam untul si omogenizam bine. 

Asamblare: Taiem marginile la nuci.Umplem cojile cu crema, unim cate doua si le trecem prin zahar pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura