Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura

de Gherca Daniela in Prajituri, 7 Oct 2021 | 7147 vizualizari

 

O prajitura foarte delicioasa, pufoasa, umeda si foarte rapida, nu mai spun ca se termina imediat!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • putina sare
  • 180g zahar
  • 250g iaurt grecesc
  • 100ml ulei
  • vanilie (esenta + vahar vanilat)
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120g zmeura proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura:

Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu un tel impreuna cu uleiul, iaurtul grecesc si vanilia, iar albusurile le mixam bine cu putina sare, pana devin spuma, apoi turnam zaharul putin cate putin pana obtinem o bezea lucioasa. Turnam compozitia de galbenusuri peste bezea si mixam cateva secunde, atat cat sa se omogenizeze. Punem faina cu praful de copt intr-o sita, deasupra compozitiei si o cernem, apoi cu o paleta de silicon omogenizam aluatul cu miscari usoare de jos in sus pana incorporam complet toata faina. Turnam compozitia rezultata intr-o tava yena tapetata cu hartie de copt, presaram zmeura proapata doar pe jumatate de tava, (voi puteti pune pe toata suprafata tavii, dar dublati cantitatea de zmeura), eu am pretentiosi in casa :))  Dam la cuporul preincalzit la 180°C pentru 35-40 minute. Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine