Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau in Dulciuri, 15 Noi 2018 | 5974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • Crema de vanilie si ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Stratul de frisca
  • 400 ml smantana cu 30 %
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • nuca de cocos
  • 200 g biscuiti petit beurre
  • 100 g lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura craiasa zapezii:

Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, coaja si zeama de lamaie si amestecam cu paleta cu miscari usoare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, lasam apoi sa se raceasca foarte bine.

Crema: intr-o oala punem laptele la incalzit. Intr-un bol mai mare batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul amestecam si adaugam treptat laptele fierbinte amestecand continuu. Punem compozitia inapoi in oala, punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Impartim crema in 2 boluri, in una adaugam ciocolata si esenta de rom, amestecam si acoperim cu folie alimentara, in cealalta adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.

Untul la temperatura camerei il spumam si il impartim in doua: 100 g punem in crema de vanilie si 50 g in crema de ciocolata, il adaugam treptat amestecand bine avand grija sa nu taiem crema.

Frisca: mixam smantana pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se intareste, adaugam esenta si omogenizam.

Asamblare: in tava in care am copt prajitura adaugam blatul racit - crema de ciocolata - biscuiti trecuti prin lapte, formand astfel inca un strat -crema de vanilie - nivelam si dam la rece cateva ore dupa care punem frisca si decoram cu nuca de cocos.

Dam la rece peste noapte, apoi taiem dupa preferinta.

TIPS-URI

1

 Eu am folosit aproximativ 21 de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura craiasa zapezii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa zapezii