Desert gogosi

de Oana in Prajituri, 1 Feb 2017 | 27695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 700 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • un cub mic de drojdie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • extract de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l  putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata, doua linguri cu faina si lasa  deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.


In castronul cu faina pune ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala. Adauga apoi laptele cu drojdia, putin cate putin si incorporeaza faina.


Adauga treptat untul topit si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale.
Mai adauga cate putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.

Pune aluatul intr-un castron curat uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


Presara faina pe masa, imparte aluatul in doua si intinde pe rand cate o foaie cam de 1 cm grosime. Taie gogosile cu ajutorul unui pahar.
Cealalta jumatate de aluat intinde-o putin mai gros si tai-o fasii, pe care le rasucesti intre ele, lipind bine capetele, ca sa nu se desfaca in timpul prajirii.
Acopera gogosile cu un prosop si lasa-le sa mai creasca inca 20 de minute.
Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare, pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.

Prajeste pe rand gogosile, intoarce-le si pe partea cealalta si cand sunt rumenite frumos scoate-le pe o farfurie tapetata cu servetele, ca sa absoarba excesul de ulei.
La final pudreaza gogosile cu zahar din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]