Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de CameliaR in Dulciuri, 28 Mai 2017 | 4011 vizualizari

 

Reteta pentru picnic
Acest desert atat de simplu de facut este foarte delicios. Aroma de portocale se potriveste atat de bine cu cea de scortisoara si cu gemul de caise. Recomand cu drag aceasta reteta pentru dimineti fericite, pentru picnic sau pentru zile in care poftesti sa mananci ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de paine
  • 1 ou mare sau doua oua mici
  • 60 ml lapte
  • 100 g zahar+scortisoara
  • 70 g unt pentru prajit
  • gem de caise
  • esenta de portocale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise:

Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.

 Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar apoi, le rulam.

Intr-un bol, punem oul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pana la omogenizare.

 Intr-o tigaie incapatoare, punem untul sa se topeasca. Inmuiem friganelele in amestecul de lapte, oua si esenta de portocale. Adaugam friganelele si le prajim in untul incins, pana se rumenesc frumos. Amestecam zaharul cu 3 linguri de scortisoara.

Scoatem friganelele si le tavalim prin amestecul de scortisoara. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie