Orezul basmati l-am pregatit la multicooker, iar ficatul de pui, l-am preparat in sos de rosii la cuptor. Atat de bine s-au imbinat cele doua preparate, incat mi s-a spus sa le repet curand!
Pregatim mai intai ficatul de pui pentru ca dureaza mai mult.
Punem un vas cu apa pe foc si putina sare.
Cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul spalat si lasam sa dea in doua trei clocote, apoi scurgem apa si clatim ficatul cu putina apa calduta.
Intr-un alt vas termorezistent, punem uleiul si asezam ficatul.
Presaram peste ficat boia de ardei, piper si sare si dam vasul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Mai invartim ficatul de pe o parte pe alta pe parcursul prepararii sa se rumeneasca uniform.
Tocam ardeiul copt marunt, eu l-am avut la congelator si l-am trecut prin robot, direct inghetat.
Amestecam sucul de rosii cu ardeiul si punem totul peste ficatul rumenit, adaugam foile de dafin, gustam sosul si mai asezonam cu condimente si sare daca este cazul, apoi mai lasam vasul la cuptor 15 minute.
Intre timp pregatim orezul.
Punem apa in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 20 de minute.
Adaugam curry si sare, iar cand apa incepe sa fiarba, adaugam orezul si inchidem capacul.
Nu am mai comutat pe programul RICE, deoarece acesta dureaza mai mult, iar basmati se prepara mult mai repede.
Dupa expirarea timpului, adaugam untul si patrunjelul tocat.
Servim alaturi de ficatul in sos de rosii si gogosari.
1
Pentru orezul basmati proportia orez/apa este recomandata 1/2, deoarece acesta nu isi mareste mult volumul ca un orez obisnuit.