Cum se face sucul de rosii

de lira in Conserve, 20 Sep 2010 | 14629 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Eu suc de rosii am facut in cantiati industriale pt ca noua ne place si sa-l bem asa cum e, nu numai sa il folosim la mancare. Cu ocazia asta mi-am pus si premiul la munca, sa nu se plictiseasca si sa scoata tot sucul din rosii :P Din 30 kg de rosii au iesit 22.7 l suc de rosii

 

INGREDIENTE

  • 30 kg rosii
  • 9 linguri sare
  • 9 linguri zahar
  • cateva crengute de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se curata de cotoare, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Eu am avut rosii foarte zemoase asa ca am mai bagat pulpa ulterior pentru ca ramasese destul de umeda.

Sucul obtinut se pune la foc intr-o oala, peste care adaugam sarea, zaharul si crengutele de busuioc.

Cantitatea de sare si zahar e oarecum relativa, daca doriti, puneti mai mult sau mai putin sa fie pe gustul fiecaruia.

Se lasa pe foc pana cand dispare spuma de la suprafata. Bulionul fierbinte se pune in sticle care se baga in haine pana a doua zi sa se raceasca treptat. A doua zi, se pot pune in camara.

Daca vreti sa puneti bulionul in sticle de plastic, ca acestea sa nu se stranga atunci cand puneti bulionul fierbinte, puneti-le intr-o oala cu apa rece.

Sticlele puse la zid, asa aratau a doua zi cand deja se depusese pulpa de la rosii, asta dupa ce le-am scos de sub plapumioara :)
 E putina munca cu el, dar e natural, fara conservant si eu cred ca merita, daca tot ne-am obisnuit sa mancam BIO in ultimul timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

lira 1

20.09.2010, 20:01

Corina, Nadina, am lipsit o perioada, dar am o scuza recuperez din urma

Laly 1

21.09.2010, 18:00

Ce bunatate trebuie sa fie

adriana_bobu 1

22.09.2010, 10:20

excelent...o sa fac si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii