O salata ce isi face loc cu succes pe masa.
Va indemn s-o incercati mai ales ca este sezonul gogonelelor.
Din cantitatea de mai jos rezulta 5 borcane de 720g
Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori.
Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
La final adaugati otetul, amestecati si mai fierbeti 2-3 minute.
Umpleti imediat borcanele sterilizate cu salata, infiletati bine cu capace la fel sterilizate. Intoarceti borcanele cu capacul in jos, acoperiti cu patura si lasati-le acolo pana s-au racit complet.
1
Nu fierbeti mai mult salata riscati sa terciuiasca
2
La servire, puteti stropi cu un pic de ulei
3
Daca doriti mai picanta, puteti sa adaugati un ardei iute sau doi, cum va place.