Crumpi cu galuste

de Miha in Mancaruri de legume, 15 Oct 2010 | 6179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 150 g faina
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumpi cu galuste:

Din ou, faina si sare se framanta un aluat ca pentru taitei, elastic si nelipicios. Din aluatul format se rup bucati mici, presand bucatica de aluat intre degetul mare si aratator, dandu-i-se o forma aproximativ ovala. Se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 5 minute, pana se ridica la suprafata. Se pun intr-o strecuratoare si se pastreaza la cald.

Cartofii curatati se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se scurg de apa.

Ceapa se taie solzisori cat mai fini si se caleste in putin ulei de masline. cand s-a inmuiat se da deoparte, se adauga sare si piper dupa gust, boia de ardei, cartofii si galustele, impreuna cu verdeata tocata marunt.

Se amesteca bine si se serveste cald.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumpi cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor