Crap la gratar, cu sos de unt

de Ina in Crap / Caras, 12 Ian 2014 | 15545 vizualizari

 

Azi va propun un alt mod de servire a pestelui fript : cu sos de unt si mustar, o reteta cu care va veti impresiona familia si musafirii . *** Reteta este preluata dintr-o carte veche de retete cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de crap
  • 50 g unt gras
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri mustar
  • sare
  • piper
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la gratar, cu sos de unt:

Bucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute.

Frigem pestele pe gratar sau plita.

Separat, facem un sos de unt, astfel: Incalzim usor untul si-l frecam cu o lingura de lemn, pana se topeste tot. Adaugam zeama de lamaie  si omogenizam. Cand untul da semne ca se intareste usor, adaugam mustarul si omogenizam .  Adaugam sare, piper  si marar uscat si maruntit.

Scoatem pestele fierbinte pe o farfurie si-l servim cu mamaliguta si sos de unt cu mustar . 

Este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar, cu sos de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mamaieelena 1

13.01.2014, 22:37

excelent pregatit crapul

dantes 1

14.01.2014, 09:42

Foarte bun

babi5 1

16.01.2014, 17:23

super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar