Cotlet de porc cu ciuperci si orez

de gaby_duceag in Porc, 17 Mai 2013 | 6879 vizualizari

 

Laurici...nu stiu cine-ti da tort..eu iti dau mancare..:))La multi ani!
"Nu pot zice ca suntem fani orez, dar macar o data pe saptamana, ca si garnitura, tot il prepar desi copiii ar prefera piure, piure si iar piure :) ))

Modul in care prepar orezul in ultimul timp l-am invatat de la mama, si-mi place tare mult :)

Daca mai e si carnitza….are trecere si la ai mei :) ), alaturi de cotlet cu ciuperci a fost grozav- un preparat simplu , bun si consistent."

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cotlet de porc
  • ulei de masline sau de floarea soarelui
  • o cutie/un borcan cu ciuperci fierte, feliate
  • 100 ml vin rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • rozmarin
  • o lingura sos worckester (sau sos de soia)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • o lingurita amidon alimentar
  • o cana orez
  • 100 ml vin alb demi dulce
  • putin sofran – am avut extrem de putin de data asta, imi place sa fie nitzel mai galben preparatul dar daca am uitat sa mai iau..:P
  • sare
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu ciuperci si orez:

Portioneaza cotletul in felii putin mai groase decat grosimea unui deget apoi feliile in bucatele mai mici (nu cuburi, ca mai scad la fiert/prajit).

Incinge ulei de masline intr-un vas cu fund dublu si pune bucatile de carne. Rumeneste-le usor pe toate partile apoi stinge cu vinul rosu.

Lasa la foc mediu pana scade sosul format apoi adauga ciupercile, 250 ml apa , foile de dafin, pune capac pe cratita si da focul la mediu. Lasa sa fiarba la inabusit verificand din cand in cand sa nu scada de tot lichidul din cratita.

Aproape de final adauga usturoiul intreg, doar “vatamat”:))) , boiaua si sosu,  si lasa pana scade nivelul sosului sa mai fie asa…cam de doua dejte

Adauga amidonul diluat in putina apa rece, potriveste gustul de sare si piper, mai lasa un minut amestecand apoi opreste focul.

Cat timp ai carnitza la fiert prepara orezul.

Caleste ceapa tocata in putin ulei de masline apoi scoate ceapa si arunc-o (eu n-o arunc mereu, doar cand nu mi-e lene :d ) )

In uleiul ramas adauga orezul spalat si scurs si caleste-l , amestecand mereu, 2-3 minute. Adauga vinul alb si fierbe totul pana se evapora vinul.

Adauga apa in proportie de 1 /parte orez:2,5 /parti apa – in mod normal la orez proportia e 1:3 , la pilaf, dar aici il si calesti putin si-l fierbi si in vin, deci e suficient cat am scris

Pune capac pe vas si da la foc mic. Lasa pana scade lichidul, dar nu de tot. Aproape de final adauga sare si putin sofran. Opreste focul dar mai lasa cu tot cu capac 10-15 minute pe loc repaus, orezul mai trage din lichid .

Adauga putin parmezan ras si omogenizeaza – poti adauga si la servire, cum doresti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu ciuperci si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu ciuperci