Ciorba de pui cu cartofi si dovlecei

de katty in Ciorbe, 28 Mar 2018 | 4253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr piept de pui
  • 2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • oregano uscat
  • cimbru uscat
  • 200 gr iaurt grecesc 10%grasime
  • 2 oua
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu cartofi si dovlecei:

Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Curatam ceapa si morcovul. Radem morcovul pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam fin.

In uleiul incins punem la calit morcovul. Acoperim oala cu capac si lasam focul la mic. Amestecam ocazional pana morcovul incepe sa se inmoaie usor. Adaugam ceapa, iar dupa ce aceasta a devenit translucida, punem puiul taiat cubuete. Amestecam pana se albeste pe toate partile, apoi stingem cu apa calduta cat sa depaseasca ingredientele din oala cu cateva degete. Punem capcul si lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam cartoful  curata si taiat cuburi si putina sare. Fierbem 10 minute, adaugam dovlecelul cuburi, piper, oregano si cimbru. Fierbem 15 minute, completam cu apa calda car este nevoie si potrivim de sare.

Batem ouale cu iaurtul si apoi turnam in fir subtire1-2 polonice de  zeama de ciorba fierbinte. Turnam amestecul in ciorba, amestecand si stingem focul.

Servim ciorba fierbinte cu patrunjel verde tocat fin presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei