hmmm, ce buna a foost. am muscat din ceapa aia asa..cam cu retinere:))) da' o fo' bunaaaaa. exista sotz sa nu ii placa ciorba de fasole? al meu, va fi super incantat, e surpriza zilei =)))). E pentru prima oara cand imi iese exact ca a mamei. poate o sa va mire prezenta fidelutei dar ASA O FACEA MAMA :)))) si eu eram innebunita dupa ciorbita asta.
Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L)
Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte.
Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa fierbinte) se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o iahnie. Se da deoparte.
Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata in 30 ml ulei pana devine sticloasa. se adauga zarzavatul si pasta de tomate si se calesc impreuna timp de 10 min.
Se adauga apoi peste fasolea fiarta si se pune din nou la foc. Dupa aproximativ 15 minute se adauga borsul strecurat si fideaua.
Se mai lasa 10 minute si se adauga leustean ,patrunjel, putin cimbru si condimentul.
Se serveste cu ceapa cruda sau ardei iute.