Chec pufos

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Apr 2011 | 23393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 cani de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • cacao ( pentru efectul marmorat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam 3 sferturi din compozitie, restul compozitie o amestecam cu cacao si esenta de rom si o turnam deasupra, iar cu ajutorul unei furculite prin miscari circulare o imprastiem prin toata tava.

Dam la cuptor la foc mic 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

folosim aceasi cana pentru masurarea tuturor ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica