Desert prajitura cu afine, lamaie si mascarpone

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 14 Noi 2020 | 4601 vizualizari

 

Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g smantana
  • 150 g ulei
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • coaja si zeama de lamaie
  • 250 g faina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 500 g afine proaspete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu afine, lamaie si mascarpone:

Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare , am adaugat uleiul, smantana, lamaia si la final faina amestecata cu praful de copt.Am stropit afinele cu putina zeama de lamaie si am presarat peste ele putina faina.
Am uns cu unt un vas termorezistent, am asezat un strat din compozitie apoi un strat de afine,inca un strat din compozitie, apoi afine si inca un strat de compozitie si deasupra afine.Deci 3 straturi de compozitie si 3 de afine.Am introdus vasul in cuptorul incins pentru 50-55 de minute la foc mediu.
Am scos prajitura si am lasat-o sa se raceasca complet.
Pentru crema am mixat frisca, am adaugat mascarponele , zahar pudra dupa gust si o lingura zeama de lamaie.
Am distribuit aceasta crema peste prajitura si am ornat cu afine proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu afine, lamaie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu budinca de vanilie si fructe