Chec aperitiv

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2014 | 8200 vizualizari

 

E de fapt o compilatie: ce am avut in caietul de retete, ce am mai gasit pe net... in final a iesit un chec bun, a carui textura mi-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 150 g faina,
  • 3 linguri smantana,
  • 100 ml lapte,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 200 g cascaval,
  • 200 g salam/carne fiarta,
  • ardei gras rosu (optional),
  • sare, piper, dupa gust (tineti cont si de restul ingredientelor).
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Radem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul.

Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam.

Inglobam in aluat cascavalul, carnea/salamul si ardeiul taiat (nu foarte marunt). Amestecam cu grija.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem checul, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste frumos deasupra (faceti testul scobitorii, pentru siguranta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste