Iată o idee gustoasă pentru o gustare sau aperitiv cu ingrediente proaspete de sezon.
Pentru acest Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, făină, sana, ulei, brânză, dovlecei, mărar.
Cum se prepara acest Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C.
Rade dovleceii într-un bol, pune un praf de sare și așteaptă puțin ca să își lase zeamă, apoi stoarce-i bine.
Sparge ouăle în alt bol, pune un praf de sare și mixează-le foarte bine. Adaugă sana, uleiul și mixează iar.
Amestecă făina cu praful de copt, apoi încorporează-le în compoziția lichidă.
Stoarce bine dovleceii rași și pune-i în bol, apoi adaugă brânza feta fărămițată și mărarul tocat. Amestecă bine toate ingredientele.
Toarnă compoziția în tava de copt.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, pentru aproximativ o oră.
După coacere, scoate tava și lasă checul la răcit. Îl poți tăia după ce s-a răcit de tot.