Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor

de bucatarimcudiana in Porc, 3 Apr 2011 | 10611 vizualizari

 

Stiu ca suna cam anost si nesanatos :)) dar este o mancare delicioasa

 

INGREDIENTE

 pentru friptura:    

  • 2 buc. ceafa cu os  
  • 3-4 linguri cu ulei  
  • 1 pahar vin  
  • sare, piper dupa gust  
  • orice alte condimente care va plac

pentru cartofi:

  • 5- 6 cartofi potriviti  
  • sare dupa gust  
  • 4-5 linguri ulei de masline  
  • condimente pentru cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor:

Mai intai pregatim 2 buc. de ceafa de porc (cu os in cazul meu, parca este mai delicioasa cu os) si le punem  in tigaia cu uleiul incins, le rumenim usor, adaugam sarea,piperul , condimentele si vinul, le acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade tot vinul.

Cartofii curatati de coaja ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare pana se fierb pe jumatate, dupa care ii scurgem de apa si ii punem intr-o tava, ii stropim cu ulei de masline si adaugam condimentele uniform.

Eu am folosit condimente pentru cartofi cu rozmarin si usturoi.

Ii punem la cuptor pentru 20-30 min si sunt gata de servit langa friptura , castraveciori murati sau o salata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc cu cartofi pai (opariti)