Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Porc, 30 Oct 2019 | 6464 vizualizari

 

Astă seară, m-am inspirat de la Teo's Kitchen, ce a preparat un savuros cotlet de porc prin gătire lentă la Slow Cooker CrockPot 4.7L Digital.
 
Am adaptat rețeta le ce am avut prin frigider, ceafă de porc și ceapă galbenă, în loc de cotlet și ceapă roșie! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Ceafă de porc 4 felii cca. 1000 g,
  • Sos de soia 125 ml,
  • Miere 125 ml,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ulei de susan 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Cimbru/ Rozmarin,
  • Amidon alimentar 1 lingură,
  • Apă cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot:

Ceapa se curăță și se taie rondele mari. Se așază pe fundul vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă.

Se amestecă într-un bol, sosul de soia, mierea de albine, uleiul de susan, usturoiul curățat și presat, cimbrul uscat și  mărunțit. Sosul obținut se răstoarnă peste feliile de ceafă, ce se întorc pe fiecare parte, ca să fie acoperite.

Se setează  slow cookerul Crock-Pot 4.7L Digital pe funcția HIGH și timpul de gătire de 3 ore
Când timpul a expirat, se scot bucățile de carne pe o farfurie și se lasă la cald.

Între timp se strecoară sosul printr-o sită, se amestecă cu apă și amidon și se pune înapoi în vasul ceramic al CrokPot-ului. Se setează  slow cookerul Crock-Pot 4.7L Digital pe funcția HIGH, timp de 20 minute.

Carnea se servește acompaniată de sos alături de garnitura preferată: piure, orez sau legume.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]