Multumesc Merisor pentru reteta.
"Bunatati pentru colindatori."
Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si treptat laptele caldut, amestecand totul cu faina de pe margini.
Framantam un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit 30 min.
Presaram cca. 1 lingurita sare fina si framantam din nou pana ce sarea se dizolva.
Impartim aluatul in 8 sfere pe care le lasam cca. 6 min, dupa care le intindem in foi subtiri, pe care le vom rula nu foarte strans, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Acoperim tava cu un prosop si lasam pana isi maresc volumul.
Amestecam apa cu faina si ungem batoanele dupa care presaram mac.
Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 25 min. la 170 grade C.
Intre timp fierbem apa,o lasam 2-3 min dupa care adaugam mierea si ungem batoanele fierbinti cu sirop.