Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

de Bucataras in Dulciuri, 29 Ian 2025 | 1860 vizualizari

 

Batoanele cu mac erau o bucurie pentru gustul copiilor, atât de pufoase și bune. Andra Mihail ne aduce astăzi rețeta reinventată ușor pentru aceste batoane pufoase, cu gust de miere.
Pentru aceste Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, drojdie, zahăr, lapte, ulei, ou și miere.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei
  • aluat:
  • 400 făină de grâu
  • 50 ulei
  • 200 lapte
  • 7 g drojdie
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat (sau esență de vanilie)
  • 1 praf de sare
  • pentru uns:
  • 1 ou + 1 lg lapte
  • sirop:
  • 3 linguri miere
  • 150 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei:

Cum se prepara aceste Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei:

 Pune făina într-un bol mare și adaugă drojdia. Amestecă ușor cu o furculiță să se distribuie uniform. Adaugă un praf de sare, zahărul tos și cel vanilat și amestecă din nou. Fă un locaș în mijlocul făinii și adaugă laptele, uleiul și frământă până obții un aluat dens, omogen și nelipicios. Nu trebuie frământat excesiv.

Acoperă aluatul cu un prosop curat de bucătărie și lasă-l la dospit până își dublează volumul.

Scoate apoi aluatul pe un blat de lucru uns cu puțin ulei și împarte-l în patru părți egale. 

Întinde fiecare parte în strat subțire, apoi rulează strâns cât să obții un rulou lung. Procedează la fel cu restul aluatului.

Așază batoanele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Sparge un ou și adaugă o lingură de lapte, apoi amestecă bine și unge batoanele. Presară semințe de mac.

Coace batoanele în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 30-40 minute sau până se rumenesc frumos.

Între timp, prepară siropul. Într-o crăticioara, pune apa la fiert și adaugă mierea. Nu trebuie fiert mult, doar cât să se topească mierea. Lasă apoi siropul la răcit.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă batoanele câteva minute la răcit, apoi unge-le bine cu siropul cu miere.

Servește-le calde sau reci, alături de un iaurt sau după bunul plac.

Vă recomandăm și rețeta de Mini franzelute cu lapteBatoane cu magiun sau Soft french bread rolls

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Lau 1

30.01.2025, 19:26

Rocsi 1

01.02.2025, 20:29

Ador aceste batoane! As manca in fiecare zi!

oanapl 1

02.02.2025, 17:35

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac