Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea.

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 10031 vizualizari

 

Aveam niste cannelloni pe care nu le voiam sarate ci dulci şi cu ce mergeau mai bine? Cu brânză, nu? Dar au nevoie şi de un sos, de vanilie să fie! Dar parcă şi ceva deasupra, no fi bun cu bezea? Şi încet, încet mi-am dat seama că e exact modul de preparare al clătitelor bănăţene, desertul meu preferat. Doar că mult mai simplu cu paste, însă la fel de bun ;).

 

INGREDIENTE

  • 12 bucăţi cannelloni

umplutură

  • 450 gr brânză de vaci
  • două ouă
  • 3 linguri zahăr (sau după gust)
  • o mână de stafide (opţional)
  • două linguri gris
  • coajă rasă de portocală
  • puţină sare
  • o linguriţă esentă rom

Sos

  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr

Bezea

  • 3 albuşuri
  • 4 linguri zahăr tos
  • jumătate linguriţă oţet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea.:

Pune într-o oală apă la fiert.

Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.

Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.

Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.

Unge un vas cu unt.

Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.

Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.

Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.

Preîncălzeşte cuptorul.

Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.

Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.

E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.

Poftă bună.

TIPS-URI

1

reteta poate fi preparata si cu alt tip de paste, nu neaparat cannelloni

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcackes red velvet