Arctic roll

de gaby_duceag in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 7213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata (cantitatile sunt in functie de cata inghetata doriti, eu am facut doua buc. una imbracata in pandispan una in foaie de napolitana)
  • 500 gr frisca lichida indulcita
  • 300 gr smantana cu 25% grasime +2,3 linguri zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 banane mari
  • o cana zahar
  • o esenta vanilie.
  • Pentru foaia de pandispan
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 1/2 lingurita pf. copt
  • putina sare
  • 2 foi napolitana
  • jumatate borcan gem (eu am pus de capsuni; puteti alege visine sau caise)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arctic roll:

Punem intr-o craticioara galbenusurile cu cana de zahar. Lasam la racit. Tinem la foc mic amestecand in continuu cu un tel para, pana ce se topeste zaharul. Mixam frisca impreuna cu smantana si zaharul pana devine pufoasa si legata. Bananele le pasam bine. In amestecul de galbenusuri punem vanilia si bananele si omogenizam apoi incorporam frisca, usor.

Forma e lasata la posibilitatile şi imaginatia fiecaruia. Eu am ales sa sectionez doua pet-uri, unul de 1 litru, celalalt de jumatate, apoi am turnat amestecul (se poate folosi si o caserola), iar in final am introdus totul la rece..In cea mica am pus pe mijloc batoane Mars. Asta dupa ce deja se intarise putin. Am bagat la congelator peste noapte.

Pentru foaia de pandispan am separat albusurile de galbenusuri. Am batut cu un tel albusurile adaugand treptat zaharul si batand pana la topirea cristalelor. Am incorporat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Am turnat amestecul intr-o tava de 18/20 cm in care am pus hartie pentru copt unsa cu unt. Am copt in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 15-20 minute. Am scos pe un prosop umed si am rulat cu tot cu hartie. Am lasat la racit.

Am scos inghetata din congelator si am taiat cu o forfecuta o margine de la pet si am desprins de pe inghetata.

Am pus gemul intr-un ibric, la foc mic, adaugand putina apa sa-l diluez. Cu o pensula de silicon am uns pandispanul cu o parte din gem. Nu mi-a ajuns (pe lungime) sa imbrac rola mare asa ca am pus-o pe cea mica si am unit capetele(am taiat putin ca era prea mult).

Am pus foile de napolitana lipite una de cealalta, am uns cu gem cald, am lasat 1 minut si am pus rola mare. Am rulat imbracand-o complet.

M-am jucat cu putina ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arctic roll" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

gaby_duceag 1

10.09.2011, 13:45

Housy, am luat un premiu mare cu reteta asta

gaby_duceag 1

10.09.2011, 13:45

ruxy, lig

Sidy 1

20.04.2018, 07:16

O nebunieeeee....dulce !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu crema de alune si Oreo