Aperitiv torta Pasqualina

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2017 | 4883 vizualizari

 

Va aduc o reteta usoara si foarte gustoasa care se face de paste in Italia, zona ligure.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 500 g spanac
  • 250 g ricotta sau branza proaspăta
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • 100 g parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv torta Pasqualina:

Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator.

Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram. Cand s-a răcit, il măruntim. Intr-un bol, punem spanacul, un ou, ricotta, parmezan, sare, piper dupa gust. Amestecăm bine.

Luăm o forma rotunda de cuptor (22/24 diametrul) , asezam hartie de copt si deasupra punem o foaie de foietaj. Adăugăm umplutura. Facem 4 gauri cu lingura si punem ouale crude inauntru. Acoperim cu o alta foaie de foietaj. Sigilam bine bordurile. Deasupra ungem cu un ou si decoram dupa placere.

Aprindem cuptorul la 200 ° C, cu 10 minute înainte. Bagam tava la cuptor cam 30/40 minute, in functie de cuptorul fiecăruia. Daca se rumenește prea tare deasupra, acoperim cu o folie de aluminiu. 

Pofta buna! Se servește cald, dar si rece e foarte bun !

TIPS-URI

1

In loc de foietaj, puteti folosi aluat pentru tarte sarate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv torta Pasqualina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si spanac