Aperitiv inimioare cu chimen

de anuta in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2019 | 2190 vizualizari

 

Un aperitiv senzational, usor de preparat si foarte apetisant, pentru o masa cu familia sau prietenii

 

INGREDIENTE

  • cca.500 g faina
  • 1 pachet margarina
  • 200 ml smantana
  • 200 g branza oaie
  • 1 ou,
  • sare grunjoasa
  • chimen
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv inimioare cu chimen:

Se framanta un aluat elastic din faina, margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider

Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul batut, se presara chimen si sare grunjoasa, apoi se decupeaza cu o forma inimiare care se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.

Se dau la copt in cuptorul incalzit, la foc potrivit, cca.25-30 minute, pana ce se rumenesc usor.

Se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se servesc dupa ce s-au racit.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv inimioare cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga la cuptor