Sufleu de branza cu somon afumat si menta

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2014 | 8377 vizualizari

 

Pentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a placut, dar am adus in plus ceea ce-mi place mie mai mult: peste afumat si menta...o umplutura moale si cremoasa cu o crusta crocanta de cascaval....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua (de casa am folisit eu)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura plina faina
  • 200 ml lapte
  • 80 ml smantana pt gatit
  • sare dupa gust
  • 50 gr ementaler ras
  • 3 linguri crema de somon facuta din: somon afumat, branza proaspata Delaco, sare, unt, menta proaspata
  • pt decor: frunze de menta
  • pt crusta: 50 gr ementaler ras
  • 50 gr branza cheddar picanta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de branza cu somon afumat si menta:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, cand untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel. Dupa incorporare se adauga treptat laptele cald, iar in tot acest timp se amesteca cu un tel tip para. Se lasa sa dea cateva clocote pana sosul se ingroasa, se adauga smantana, sare dupa gust, ementalerul ras, cate un galbenus si se amesteca. Se da deoparte si se lasa sa se raceasaca.

Crema de somon eu am avut-o facuta din timp: se marunteste somonul la robot, se adauga restul ingredientelor si se blenduiesc.

Se adauga crema de somon peste sosul racit si spuma de albusuri. Se amesteca usor sa nu iasa tot aerul din albusuri.

Se pune compozitia intr-o tava de tarte, sau forme individuale de tarte, unse cu ulei si tapetate cu faina, iar deasupra se pune ementalerul si branza cheddar date pe razatorea cu gauri mari. Se da la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute.

Se serveste calda cu frunze de menta proaspete deasupra. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de branza cu somon afumat si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]