Desert sufleu de branza cu capsuni

de Merisor in Dulciuri, 24 Mai 2017 | 3890 vizualizari

 

Un desert rapid, ușor și tare bun.

 

INGREDIENTE

  • Compoziție:
  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă medii
  • 125 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 linguri pesmet
  • un praf sare
  • 8 căpșuni mari
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingură zahăr pudră pentru tapetat
  • Decor:
  • 250 g căpșuni
  • 50 g zahăr
  • figurine de ciocolată neagră
  • fulgi de ciocolată albă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert sufleu de branza cu capsuni:

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența.

Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după coacere. Și bine am făcut! :)

Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul și vom obține o bezea fermă.

Adăugăm, treptat, bezeaua peste compoziția de brânză și omogenizăm, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a obține o compoziție aerată.

Ungem pereții formei de copt cu unt și îi pudrăm cu zahăr din belșug, pentru a se desprinde ușor preparatul după coacere.

Întindem compoziția în forma de copt, o nivelăm și înfigem căpșunile din loc in loc.

Coacem sufleul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C.

Între timp, preparăm pe foc un jeleu de căpșuni cu care vom servi sufleul.

Trecem căpșunile prin blender, le amestecăm cu zahărul si le fierbem pentru 7-8 minute, apoi le trecem prin sită pentru a obține o pastă mai fină.

După ce scoatem sufleul din cuptor, îl lăsăm în formă câteva minute, să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl decorăm cu jeleu, căpșuni și figurine de ciocolată.

Dacă se dorește un jeleu lucios și ferm, se poate adăuga puțină gelatină, 5 g, nu mai mult.

 

TIPS-URI

1

Dimensiuni formă de copt: d=11 cm, D=23 cm;

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sufleu de branza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu mere si iaurt