Îmi doream de mult timp să încerc această rețetă și în sfârșit i-a venit rândul. Clătitele sunt absolut delicioase. Neapărat să le încercați și voi!
Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merisor căreia îi mulțumesc și o pup.
Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și adăugi frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăși să se opărească 2-3 minute, apoi pui frunzele de spanac la scurs, într-o sită.
Bicarbonatul de sodiu are un rol important în menținerea culorii de verde a frunzelor de spanac.
Când se temperează frunzele de spanac le transformi în piure cu ajutorul unui blender, adăugând și laptele.
În bolul mixerului mixezi cele trei ouă cu sarea, apoi adaugi piureul de spanac și uleiul și omogenizezi compoziția.
Încorporezi, treptat făina și omogenizezi bine compoziția. Vei obține un aluat de clătite puțin mai gros decât cel clasic. Îl lași 10 minute să se odihnească, apoi coci clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei și bine încinsă. Se învârt de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă, să nu apuce să devină maronii.
Pentru cremă, mixezi brânza de vaci și cu smântâna și sare după gust.
Tartinezi clătitele cu crema de brânză și presari ceapă verde tăiată rondele subțiri. Servești cu roșii, ridichi și semințe de pin.