Pizza milaneza
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea...Citeste continuarea
Papricas de caprioara
Postat de: katty in Mancaruri cu carneTaiem carnea in bucati mai mici. O asezam intr-un vas cu capac si adauam peste ea vinul, piper, foi de dafin si cimbru..Acoperim vasul si il lasam la frigider 12-24 ore, avand grija sa ...Citeste continuarea
Paste cu spanac si sos de smantana...
Postat de: RODIMUR in PasteCum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare,...Citeste continuarea
Peltea din piersici rosii si gutui
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemIntr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am...Citeste continuarea
Pizza Feliciana
Postat de: RODIMUR in PizzaPentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul....Citeste continuarea
Piept de pui cu mustar si...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se spală și se fasonează. Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă....Citeste continuarea
Pui cu leurda
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie calim ceapa si leurda tocata marunt cca 2 min, lasam sa se raceasca. Intre timp intr-un bol mai mare adaugam condimente, vinul, leurda calita, amestecam pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Pastai verzi cu jambon sec si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati si spalati pastaile verzi. Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor cu...
Postat de: Bucataras in PuiIncalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...Citeste continuarea
Paste negre cu somon si sos pesto
Postat de: cristeena20 in PastePunem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre. Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se...Citeste continuarea
Pizza sfert
Postat de: Constelatialeu in PizzaAluat : Am folosit tava de la aragaz ( aragaz tip nou, care are dimensiuni mai mari decat cele clasice), tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in...Citeste continuarea
Paine taraneasca, cu iaurt si masline
Postat de: ancutsa in PiineÎntr-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi zahărul și 100 g făină și amesteci bine. Lași...Citeste continuarea
Penne cu sos Arrabbiata
Postat de: RODIMUR in PennePennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se...Citeste continuarea
Pui basquise
Postat de: rocsi_1612 in PuiParliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua. Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii,...Citeste continuarea
Paine norisor, cu bere si cimbru
Postat de: ancutsa in PiineÎntr-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot pregăteşti maiaua, dizolvând drojdia cu zahărul (care o va activa) în apă călduţă,...Citeste continuarea
Pizza cu carnati chorizo si porumb
Postat de: panacris in PizzaEhei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se...Citeste continuarea
Porumb de lapte conservat
Postat de: panacris in ConserveȘtiuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt...Citeste continuarea
Paste umplute cu patru branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in PasteIntr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le...Citeste continuarea
Paste cu pesto si cascaval
Postat de: RODIMUR in PastePastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește...Citeste continuarea
Pastai galbene cu smantana si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIntr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui. Între timp se curăță cepele verzi, se spală și...Citeste continuarea
Paste cu hribi si sos alb
Postat de: rocsi_1612 in PenneIntr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari....Citeste continuarea
Pui in crusta de cascaval, cu...
Postat de: ancutsa in PuiÎnlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior. Tăvălești pulpele prin ouăle...Citeste continuarea
Penne cu fasole rosie si ciupercute
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasPastele se fierb 8 minute in apa cu sare, dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt gata, se trec sub un jet de apa rece sau se vantura, ca sa nu se lipeasca, Fasolea rosie si ciupercutele se...Citeste continuarea
Penne All arrabiata
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasRosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si...Citeste continuarea
Pui cu lapte de cocos
Postat de: dantes in PuiCondimentele: boiaua, chimion, piper, sare, turmeric, ghimbir se pun intr-o farfurie si se amesteca, se pot ajusta cantitatile in functie de preferinte. Se taie pieptul de pui in fasii si se...Citeste continuarea
Pui cacciatore
Postat de: oanapl in PuiSe preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile....Citeste continuarea
Pastai verzi cu rosii si sos...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia...Citeste continuarea
Porumb crocant cu topping de telemea
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPorumbul fiert l-am uscat cu un prosop și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul și l-am lăsat să se topească puțin. Am presărat...Citeste continuarea
Piept de pui cu branzeturi, la cuptor
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Cașcavalul se...Citeste continuarea
Papricas de porc
Postat de: andra154 in PorcSe taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar...Citeste continuarea
Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PastravSe cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...Citeste continuarea
Paprikas din ciuperci
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit...Citeste continuarea
Pateu de ficat
Postat de: ctlina in FicatCuratati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Sotati-le bine in uleiul incalzit. Spalati si curatati bine ficatul. Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si...Citeste continuarea
Pancakes cu frunze de Mangold...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneTăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Adăugăm smântâna pentru gătit și condimentăm cu sare, piper și boia. Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3...Citeste continuarea
Pui cu bacon si cartofi cu susan
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneAmestecăm toate ingredientele de la sos. Pulpele de pui le scufundăm în sosul preparat. Așezăm 3 felii de bacon peste care punem o felie de brânză...Citeste continuarea
Pasta din pate de pasare cu mix de...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe desface conserva de pate si se pune continutul sau intr-un castron. Se adauga crema de branza cu verdeata, mustarul si dulceata de ardei iuti. Feliile de gogosar se taie marunt si se adauga...Citeste continuarea
Painici cu bere, seminte si turmeric
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru framantarea aluatului am folosit masina de paine. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline si drojdia proaspata maruntita . Adugati fainurile ,...Citeste continuarea
Pui calabrese
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia. Incingeti uleiul intr-o...Citeste continuarea
Paella cu pui si fructe de mare
Postat de: panacris in Fructe de mareCarnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier. Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, in sos alb,...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță bine de tuleie și de pielițele tari de la bază, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PastravPestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in...Citeste continuarea
Pasta de tartinat Ktipiti cu branza...
Postat de: ctlina in SalateTaiati rosia, ceapa si usturoiul bucati. Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele. Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema....Citeste continuarea
Pui pe sticla cu ananas, zucchini...
Postat de: panacris in PuiPuiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de...Citeste continuarea
Piept de rata cu suc de portocale
Postat de: Ksenya in RataPregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos...Citeste continuarea
Pulpa de miel in oala de lut
Postat de: Constelatialeu in OaieAm scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete peste noapte, apoi am spalat-o si am portionat-o. Am asezat bucatile de miel in oala de lut, am presarat sare, piper. Usturoiul...Citeste continuarea
Plachie de crap
Postat de: katty in Crap / CarasPortionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se...Citeste continuarea
Pulpe de pui dezosate cu mustar la...
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta. Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei....Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: katty in PuiSpalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...Citeste continuarea