Eclere cu crema de vanilie
Postat de: sis in PrajituriCojile pentru eclere: Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Amestecati faina cu zaharul vanilat. Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina....Citeste continuarea
Empanadas cu pui si spanac
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriPregatirea umpluturii : Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si piper. Ceapa se da prin blender impreuna cu usturoiul si spanacul.Cand pieptul de pui a fiert se da si el prin blender.Se pune...Citeste continuarea
Evantai de vinete
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeVinetele le spalam fara sa le rupem codita. Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea...Citeste continuarea
Empanadas cu peste
Postat de: danielaR in PangasiusAmestecam faina cu untul,adaugam oul si framantam un aluat omogen pe care il dam la rece 30 minute Pestele l-am presarat cu sare, piper, usturoi, busuioc si l-am lasat asa vreo 3 ore Scoatem...Citeste continuarea
Eierschecke - Prajitura cu branza...
Postat de: Corina33 in PrajituriMai intai pregatim aluatul : de amesteca faina cu sarea, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, se incalzeste laptele si se dizolva in el untul si zaharul. Se framanta...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: Studenta_la_cratita in PrajituriPentru aluat eclere: apa + ulei + sare se pun pe aragaz intr-o cratiță la foc mic. Când clocotește se ia de pe foc și se pune toată făina deodată. Se bate cu mixerul până se...Citeste continuarea
Eclere "Inimi dulci"
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriPT ALUAT: 1.Punem la fiert apa impreuna cu uleiul si sarea 2.Cand fierb adaugam faina deodata si amestecam bine pana se desprinde de pe peretii vasului.Dam la racit 3.Adaugam pe rand cate...Citeste continuarea
Ensalada - în stil dominican
Postat de: simonacallas in SalateDin gălbenuşul de ou, uleiul de măsline, uleiul de rapiţă şi sucul de lămâie se prepară maioneza. Varza şi morcovul, spălate şi tăiate în fâşii subţiri, se...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: raluka93 in PrajituriAluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta.Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.Dupa ce s-a racit, se adauga cate un...Citeste continuarea
Empanadas cu pui si pasta de avocado
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriAluat: Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: babi5 in PrajituriAm pus apa, sarea si uleiul intr-o cratita si am pus la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus faina toata si am amestecat repede pana s-a obtinut un aluat bine legat. Am dat de-o parte si am...Citeste continuarea
Estonian Kringel
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina. Lasam maiaua astfel formata la crescut...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: mada91 in Prajituri- Punem apa cu uleiul si sarea la foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca punem faina. Amestecam incontinuu pana se desprinde de pe cratita si oprim focul. - Lasam compozitia la racit...Citeste continuarea
Extract de vanilie
Postat de: mena29 in DulciuriAvem nevoie de 5 pastai de vanilie. Cu un cutit ascutit la varf,taiem pe lungime fiecare pastaie in parte.Cu varful cutitului alunecam usor de-a lungul pastaii si adunam semintele de vanilie.Le...Citeste continuarea
Eclere cu vanilie si ciocolata
Postat de: papabundetot in PrajituriSe pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet...Citeste continuarea
Ecler cu crema de vanilie si frisca
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriApa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se...Citeste continuarea
Extract de menta
Postat de: Ina in BauturiSpalam bine frunzele de menta, dupa ce am indepartat tulpina. LPunem frunzele la zvantat sau le presam cu un prosop curat, apoi le indesam intr-un recipient de sticla si daugam alcoolul,...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: pushaa in PrajituriSe pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce...Citeste continuarea
Estonian Kringel (de post)
Postat de: ana77 in PrajituriPt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul,...Citeste continuarea
Estonian Kringel
Postat de: caroline in DulciuriIncalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce...Citeste continuarea
Eclere simple, reteta clasica si...
Postat de: Giana in PrajituriCum se prepara Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros: Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: RoXx in DulciuriPrepararea cojilor de eclere : Intr-o cratita la foc mic,se pune apa impreuna cu uleiul,zaharul si un praf de sare.Cand incepe sa fiarba,se adauga faina si se amesteca continuu cu o lingura de...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ceapa si ghimbir
Postat de: mihaelar63 in PorcFeliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o...Citeste continuarea
Știucă umplută
Postat de: elucubratiiculinare in PesteSe curăță știuca de solzi. Se spală bine cu apă rece. Cu un cuțit tăiem ușor pielea din jurul capului, dar nu de tot să rămână prinsă de cap. Tăiem și coloana vertebrală,...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie si...
Postat de: miry_1704 in PrajituriCoji Punem la fiert apa si uleiul pana da in clocot, apoi oprim focul si adaugam toata faina si amestecam bine, apoi punem ouale cate unul amestecand continuu. O sa iasa o coca ca o crema...Citeste continuarea
Empanadas cu branza si marar
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Escalop Zingara
Postat de: Lia1 in PorcPulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm. Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se...Citeste continuarea
Eclere cu crema de ciocolata alba...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriAluat: Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare. Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte. Adaugam faina cernuta si amestecam energic. Lasam sa...Citeste continuarea
Evantai de vinete
Postat de: postavaru in Mancaruri de legumeVinetele le spalam iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper . Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella....Citeste continuarea
Eclere cu crema ganche
Postat de: nadea68 in PrajituriSe pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot, se da deoparte si se adauga faina. Se amestea bine, repede sa nu faca cocoloase pana se omogenizeaza si se mai tine pe foc mic pana se...Citeste continuarea
Eureka--reteta de peste 100 de ani
Postat de: adnia in PrajituriUntul se alifiaza si se mixeaza intr-un bol, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si se obtine o spuma fina. Apoi, lucrand tot cu mixerul, se incorporeaza oul, apoi cate putin din...Citeste continuarea
Ernestines--reteta de peste 100 de...
Postat de: adnia in PrajituriMigdalele macinate si zaharul pudra se amesteca intr-un bol, se adauga pulpa de caise si se amesteca bine. Se adauga faina integrala de grau, pana se obtine o bila de aluat. Se framanta bine, apoi...Citeste continuarea
Evantai de cartofi
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCrestam cartofii in felii, pana aproape de baza acestora, avand grija sa nu ii taiem de tot. Printre crestaturi punem felii de bacon/kaiser, ii condimentam dupa gust, ii stropim cu putin ulei de...Citeste continuarea
Evantai de vinete cu dovlecel,...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAm spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja. Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper,...Citeste continuarea
Eclere mini cu crema de vanilie si...
Postat de: FlaviaD in PrajituriAm umplut eclerele cu crema de vanilie facuta ca pentru cremsnit fiindca am dorit sa nu folosesc budinca din comert, asa ca m-a pus pe facuta crema, iar cojile de eclere le-am cumparat....Citeste continuarea
Eclere cu crema si glazura de lamaie
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare. Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte. Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana...Citeste continuarea
Evantai de vinete albe cu roşii...
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeVânata am taiat-o felii foarte subtiri pe lungime pâna aproape de coada,fara a îndeparta codiţa.Am pus sare si piper si am stropit-o cu ulei de masline. Rosia si...Citeste continuarea
Șnițele din pulpă de curcan...
Postat de: panacris in CurcanPulpa de curcan se porționează, se frăgezește cu ciocanul de șnițele;), apoi se sărează. Bucățile de carne se trec prin făină, ou bătut și pesmet, apoi se prăjesc în ulei...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vaniliesi frisca
Postat de: loredanaaa in PrajituriIntr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si...Citeste continuarea
Evantai cu legume si branza
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeIn boluri separate,punem legumele taiate rondele,mai putin dovlecelul pe care-l feliem sil prajim putin iar in al bol branza taiata felii;intr-o tava unsa cu unt,punem alternativ rondele de...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: Cornelia89 in PrajituriPentru cosuri: Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase se adauga...Citeste continuarea
Egg rolls
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriLuam foile de placinta si le portionam in fasii late de un lat de palma si lungi de aprox.20 cm.Le ungem cu ulei, presaram mix China si chimen macinat.Calim in wok ardeii cu sare si putin mix...Citeste continuarea
Eclere cu crema de nes,frisca si...
Postat de: papabundetot in PrajituriSe pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: sufletista in DulciuriCojile- Intr-o cratita adaugam apa,uleiul sare si punem pe foc sa fiarba, Cand a clocotit dam deoparte cratita si adaugam faina toata deodata,amestecam repede pana devine lucioasa si nu se...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriMod de preparare coji: Se pune apa la fiert intr-o craticioara cu uleiul si sarea, cand a clocotit, se da deoparte si se pune toata faina odata si se amesteca repede pana devine...Citeste continuarea
Experimentul de la Ora 12
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Lasati la dezghetat aluatul, iar cand este bine dezghetat, presarati putina faina pe masa de lucru, il intindeti putin si apoi il taiati fasii lungi groase de 3 cm. 2. Salamul se taie marunt...Citeste continuarea
Eton Mess In Cosulete Brandy Snap
Postat de: gatiticuspor in DulciuriBEZEA: Separati albsurile de galbenusuri, apoi mixati albusurile pana ce devin pufoase. Adaugati zaharul putin cate putin pana ce devin lucioase si se formeaza ridicaturi ferme cand...Citeste continuarea
Ecler cu crema de ciocolata
Postat de: doralinda72 in DulciuriFierbeti apa impreuna cu sarea si untul apoi luati de pe foc si turnati faina progresiv amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi mai puneti iar putin pe foc pana cand compozitia se desprinde...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: Dea_Dea in PrajituriALUATUL: Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit. Apoi...Citeste continuarea
Șnițele vieneze cu susan
Postat de: alexa_elena in PorcMai intai feliem carnea, apoi o condimentam cu sare si piper si o batem cu ciocanul special. Dupa ce am batut toate snitelele le dam prin faina, presam faina pentru a cadea in farfurie surplusul...Citeste continuarea