Eclere

de in Prajituri, 22 Ian 2014 | 3869 vizualizari

 

A fost pentru prima data cand am facut eclere. Surprinzator sau nu, mi-au iesit. Ce am gresit a fost ca am facut prea putine :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana apa
  • 1 varf de sare
  • 4 oua
  • CREMA
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt/margarina
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • GLAZURA
  • 4-5 patratele de ciocolata menaj
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

- Punem apa cu uleiul si  sarea la foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca punem faina. Amestecam incontinuu pana se desprinde de pe cratita si oprim focul.

- Lasam compozitia la racit si apoi adaugam ouale, unul cate unul.

- Punem compozitia intr-o punga pe care o rupem intr-o parte (sau intr-o - forma pentru ornat) si formam bastonase, pe care le coacem la foc mediu, cca 20 min.

CREMA

- Zaharul se amesteca cu untul/margarina si se dizolva pe foc mic.

- Cand untul/margarina s-a dizolvat, punem si faina si amestecam energic sa nu ramana cocoloase.

- Apoi punem laptele si zaharul vanilat si lasam la fiert la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa.

- Dupa ce s-a racit crema, luam cojile de eclere (pe care le-am taiat inainte) si le umplem.

- Topim patratelele de ciocolata si glazuram eclerele.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Cu cat avem mai multa glazura, cu atat mai bine.

2

Crema mi-a mai ramas, asa ca data viitoare voi face mai multe eclere cu aceeasi cantitate de crema.

3

Daca le faceam mai micute, ieseau mai multe si nu ma mai plangeam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere