Ciulama de ciuperci cu snitele
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeSnitelele: Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins. ...Citeste continuarea
Chiftele cu legume
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeIncepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca....Citeste continuarea
Chiftele marinate cu ciuperci de...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea tocata o amestecam cu pesmetul, condimente dupa gust, morcovul, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat (eu am preferat robotul) simplu si rapid si asa sta cuminte si bebelina:) Adaugam...Citeste continuarea
Chiftele in crusta din fulgi de porumb
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCartofi ii curatam si ii dam prin razatoare, ii scurgem bine de lichid. Intr-un vas amestecam carnea cu cartofii, morcovul dat prin razatoare, ceapa data prin razatoare si scursa bine de...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: sufletista in CiorbeIntr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare, cu cartofi
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă....Citeste continuarea
Crema de mazare cu hribi
Postat de: simona72 in SupeSe curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata...Citeste continuarea
Crenvusti de pui
Postat de: momo121 in PuiTocam pieptul de pui la masina de tocat sau, daca aveti un robot de bucatarie, punem acolo toate ingredientele si condimentam dupa gust. Mixam pana obtinem o pasta omogena. ...Citeste continuarea
Compot de gutui
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotIncepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja. Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci pleurotus
Postat de: Leontina_Costel1970 in CiorbeLegumele se curata si se feliaza, se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in blender, amestecul obtinut il transferam in oala unde avem zeama de legume. Separat se...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu galuste de faina
Postat de: trifadalia in SupeOasele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara supa obtinuta si se lasa sa se raceasca oasele. Asa reci, se desface carnea de pe oase si se pune intr-un castron. Conopida...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se...Citeste continuarea
Compot asortat de sezon
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiFructele se spală bine, se curăță de coji și se taie felii sau cubulețe, fiecare după cum dorește. Se pun fructele în oală, cu 2 l de apă rece, la foc iute. Se adaugă batonul...Citeste continuarea
Cartofi aromatizati, la cuptor
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji,...Citeste continuarea
Chiftele marinate in sos de zacusca...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneSe amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se...Citeste continuarea
Ciorba de telina cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeTocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida, Adaugam 2-3 cani...Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella, la cuptor
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeCeapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt. Daca folositi ciuperci de padure, trebuie sa le fierbeti in prealabil. Ciupercile se feliaza. Punem o tigaie pe foc si,...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carne de pui
Postat de: eumimi in PuiPunem carnea de pui la fiert si o lasam sa fiarba bine. Separat fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi. Amestecam ardeiul boia cu sare si ghimbir macinat. Presaram...Citeste continuarea
Ciocanele de pui la gratar, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiMai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț,...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce, cu rasol...
Postat de: RODIMUR in CiorbeMai întâi se spală bine rasolul, se porționează și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul și se completează cu apă, când scade....Citeste continuarea
Croque madame
Postat de: cristina1985 in SandvisuriSe prajesc ochiurile in ulei (pe rand). Se pun sunca (pe care am taiat-o patrata) si cascavalul (care poate fi ras sau feliat) intre doua felii de paine, se apasa si se ung cu unt. Se prajesc...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....Citeste continuarea
Chiftelute cu cartofi si sos de...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: mitinita in MuraturiSe spala castravetii. In fiecare borcan se pun castraveti, rondele de ceapa si morcovi si cate 1-2 catei de usturoi. In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2...Citeste continuarea
Crema de piersici rosii sau nectar
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotSe stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa,...Citeste continuarea
Ciorba cu arome si culori tomnatice
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...Citeste continuarea
Conopida saseasca la cuptor
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeConopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa. ...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: trifadalia in CiorbeSe pune o oala pe foc, oala in care punem carnea sa fiarba. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta, supa se strecoara si se taie bucati mici din carnea fiarta. Legumele se curata...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi acrita cu bulion...
Postat de: AdrianUdrea in CiorbeSe curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins. Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu tăiței
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală bine, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă....Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana la cuptor
Postat de: oanapl inSpeli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute. Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Lași să se...Citeste continuarea
Carne de porc cu sos de branza
Postat de: caroline in PorcPunem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa...Citeste continuarea
Ciulama cu alcachofa
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita. Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care...Citeste continuarea
Ciulama cu pipote si inimi
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneSe incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...Citeste continuarea
Ciolama de rinichi
Postat de: costi7hector in PorcSe spala rinichi si se pun la fiert in apa rece cu sare.Prazul se curata, se taie bastonase si se pune la calit in untura de porc. Dupa ce se inmoaie prazul se stinge cu cativa stropi strasnici de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu carnati afumati
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi...Citeste continuarea
Ciulama cu pipote şi inimi
Postat de: ancutsa in PuiMai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si gem de...
Postat de: mitinita in DulciuriCrusta Biscuitii se macina marunt. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o...Citeste continuarea
Cartofi nisiposi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert , ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Pancetta...Citeste continuarea
Crap cu pesto si legume
Postat de: mihaelar63 inCrapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti...Citeste continuarea
Ciorba de burta la ceaun
Postat de: Constelatialeu in Ciorbemai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...Citeste continuarea
Costita de purcel cu ceapa
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se...Citeste continuarea
Ciulama cu pui de tara si hribi
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneIn mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si...Citeste continuarea
Cannelloni cu prosciutto si branza
Postat de: caroline in PasteDin lipsa de timp, am folosit sos bechamel gata pregatit. Doar l-am incalzit putin. Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam cate o foaie de lasagna, o...Citeste continuarea
Cartofi in sos de rosii
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneTăiem codița ciupercilor și o putem prăji și mânca cu pâine, avem nevoie doar de palăriile ciupercuțelor. Separat, amestecăm...Citeste continuarea
Castraveti murati vara la soare -...
Postat de: Corina33 in MuraturiSe curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată. Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime. Se...Citeste continuarea