Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 13 Ian 2019 | 6570 vizualizari

 

Pulpa de porc, carne bună și slabă, fără zgârciuri și slănină, dă un gust minunat ciorbei, iar dacă o acrim cu moare de varză, atunci gustul este garantat pe placul tuturor.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă consistentă și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 800 grame de pulpă de porc
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 6 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • ulei de floarea soarelui pentru sotat legumele
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 750 ml de moare de varză
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza:

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se aruncă. Când scade apa, se completează, dar cu apă fierbinte.

Se curăță ceapa, se spală se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se taie fin și se călesc, de asemenea, cu ceapa.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie cubulețe și se sotează, cu ceapa și usturoiul.

Roșiile se spală, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care se sotează legumele.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau prin răzătoarea mare și se sotează, de asemenea în tigaie, cu celelalte legume.

Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă în oală legumele sotate și se lasă la fiert încă două-trei clocote.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala în care fierb carnea și legumele sotate.

După încă două-trei clocote, se completează cu apă fierbinte și se verifică dacă au fiert cartofii.

Se aleg, se spală și se toacă mărunt frunzele de pătrunjel.

Se adaugă moarea de varză, se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru, iar după încă un clocot se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul la oală și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

2

Sotați ușor legumele, ca să nu se ardă.

3

Dintre legume, cartofii se adaugă spre sfârșit.

4

Tăiați cartofii în cubulețe, nu prea mari, ca să nu fie nevoie să-i tăiați în farfurie, cu lingura.

5

Deși cartofii roz nu se sfărâmă ușor, este bine ca pentru un gust bun, să nu fierbeți ciorba mai mult decât este cazul.

6

Condimentați ciorba abia după ce adăugați moarea de varză, ca să o potriviți de sărată, după gust.

7

Adăugați pătrunjelul tocat la sfârșit, după ce ați oprit focul de la aragaz.

8

Lăsați ciorba ”să se odihnească”, 10-15 minute înainte de servire.

9

O ciorbă bună, la fel ca supele, trebuie să fie transparentă, nu tulbure!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu conopida si mazare