Cartofi noi, copti si picanti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il...Citeste continuarea
Cotlete de porc in sos tomat, la...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului....Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei, cu fasole verde
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Ciorba de pastai fasole galbena lata
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeFasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si...Citeste continuarea
Carne de porc gatita la tuci
Postat de: Constelatialeu in PorcPulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: katty in Sirop / CompotAlegem pentru compot visine sanatoase si bine coapte. Spalam visinele si le scurgem. Mai intai pregatim borcanele in care vom pune compotul. Borcanele, cu capacele detasate, le asezam pe ...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnati
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele.Taiem morcovul rondele subtiri, telina, ardeiul gras cubulete. Ceapa verde o taiem marunt, separat partea alba de cea verde. Varza o taiem fideluta, presaram putina sare...Citeste continuarea
Carne de porc cu cartofi si...
Postat de: cristeena20 in PorcPregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze....Citeste continuarea
Carne de curcan la punga, in cuptor
Postat de: mirela0911 in CurcanSe pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...Citeste continuarea
Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcCoastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul...Citeste continuarea
Ciorba de pui, cu smantana
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea de pui (coșul pieptului, spatele și aripile) se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc mediu. Când se formează spumă, se culege și se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu loboda
Postat de: RODIMUR in CiorbeDacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se...Citeste continuarea
Cirese ( inima de porumbel)...
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotCa sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de miel
Postat de: andaoana in Supe/CiorbeCuratam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....Citeste continuarea
Cotlete cu legume si carnati la...
Postat de: panacris in Slow CookerÎntr-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce,...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei cu taitei lati
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu ceapa verde si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai ne pregatim toate ingredientele. Curatam cartofii si ii spalam, apoi ii taiem cubulete. Curatam ceapa verde, taiem marunt doar frunzele de la ceapa. Amestecul de morcov, pastranac si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus facute tocanita
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul...Citeste continuarea
Chifle nori cu crusta de mozzarella
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la...Citeste continuarea
Cascaval pane la cuptor, cu cartofi...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime. Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare. Separat, se amestecă pesmetul cu...Citeste continuarea
Crap la gratar cu sos
Postat de: katty in Crap / CarasPortionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute. Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina...Citeste continuarea
Cartofi si sparanghel verde
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit. După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita....Citeste continuarea
Coaste de caprioara in sos de rosii...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCoastele portionate in bucati potrivite le spalam bine si le punem intr-un vas. Adaugam foile de dafin, cimbru, piperul, oregano si vinul si amestecam bine. Punem vasul la frigider pentru...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu loboda
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari. In uleiul incins punem la calit mai...Citeste continuarea
Ciorba radauteana de pui
Postat de: VI in CiorbeMai intai curatam legumele, le spalam bine si le tocam marunt cu cutitul, apoi le calim in uleiul incins. Stingem cu 6 litri de apa si dam focul mare. Cand apa da in fiert, punem bucatile de...Citeste continuarea
Cartofi striviti la cuptor, cu branza
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeSpala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. Scurge-i bine de apa, cand au fiert. Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si...Citeste continuarea
Costite de vitel cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare ....Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cabanos si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata ,...Citeste continuarea
Copanele de pui in sos tomat, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiCopănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se prăjesc...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu maruntaie de pui
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la foc intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate fin. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi,...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePuneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Constelatialeu in VitaCarnea tocata o amestecam cu condimentele, dupa gust, apoi o lasam sa se odihneasca cca 20 min, dupa care o impartim in 8 bile de 125 g fiecare. Se pot modela cu mana, cu forma speciala sau cu...Citeste continuarea
Chifle pentru burger
Postat de: Constelatialeu in PiineMai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...Citeste continuarea
Cartofi cu ciuperci si ierburi...
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeAm curatat cateii de usturoi. I-am taiat. Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie. Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi, cu loboda si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când este...Citeste continuarea
Chiftele in sos de morcovi si ceapa
Postat de: ReteteAlina in Mancaruri cu carneChiftelele: Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi dat pe razatoarea cu gaurile mici, sare, piper si boia dupa gust. Se formeaza chiftelele si se...Citeste continuarea
Cartofi cu oregano la slow cooker...
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCartofii ii cureti, speli si ii tai in sferturi. Impreuna cu condimentele, apa, se pun in vasul "cioroiului" Crock-Pot. Fixezi pe functia High si lasi o ora si jumatate la copt....Citeste continuarea
Ceafa la tigaie cu sos
Postat de: katty in PorcCarnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare si piper. Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeSalata se spală foarte bine. Apa se pune la fiert. Ceapa si morcovul se curăță și se spală. Foile de ceapa se spală bine. Se taie salata ,ceapa, morcovul,...Citeste continuarea
Chiftelute din peste
Postat de: Ksenya in PestePestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file. Painea o rupem bucatele si o punem...Citeste continuarea
Ciorba de salau
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor...Citeste continuarea
Chifle cu cascaval
Postat de: Bunica in PiineIntr-un vas de framantat puneti faina . Peste care adaugati celelate ingrediente si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit 30 de minute....Citeste continuarea
Ciorba de pasare cu smantana
Postat de: Bunica in CiorbeBucatile portionate, spalate se pun la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, se arunca apa ,se spala carnea si se pun iar la fiert. Cand carnea este aproape fiarta se pun legumele....Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu busuioc
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeFasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu . Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] ....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura si...
Postat de: katty in CiorbeRadem morcovul pe razatoarea mare si tocam ceapa marunt. In uleiul incins punem morcovul ras si un praf de sare. Lasam la foc mic acoperit cu un capac pana se inmoaie usor, apoi adaugam ceapa....Citeste continuarea
Cartofi si ciuperci in stil italian
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în...Citeste continuarea
Ciocanele de pui, cu vin si...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare. Se spală usturoiul și...Citeste continuarea
Ciorba deasa de varza cu costita...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru scurtarea gatirii folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si...Citeste continuarea