Trebuia să fac o ciorbă și cum aveam niște ciocănele de pui în frigider, m-am gândit să le folosesc pentru aceasta. De această dată am ales să folosesc cartofi, nu paste, iar alegerea mi s-a părut potrivită. A ieșit o ciorbă gustoasă și consistentă, destul de ușor de făcut și pe care merită să o faceți, măcar din când în când, dacă nu mai des.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.
Pentru aceasta Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie ai nevoie de cateva ingrediente: pulpe pui, morcovi, telina, cartofi, ceapa, ardei.
Cum se prepara Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie
Ciocănelele de pui se curăță de tuleie, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce încep să fiarbă, se reduce focul, ca să nu se tulbure supa. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se adaugă apă caldă, în caz că este nevoie.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert în oala în care se va face ciorba, cu 2 litri de apă rece, la foc iute. Când se formează spumă, se culege și se aruncă.
Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, la foc mic, în ulei suficient, până ce devine transparentă.
Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și câte 1/3 din fiecare se taie cubulețe (sau julienne) și se înmoaie ușor în tigaia în care s-a călit ceapa.
Se spală roșia, se taie cubulețe și se adaugă la legumele din tigaie, ca să se înmoaie, la foc mic, până ce scade lichidul lăsat.
Când ciocănelele au fiert, se scot din oală, se lasă în așteptare, iar supa se strecoară în oala cu legumele aproape fierte.
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu legume. Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă legumele călite și ciocănelele fierte, lăsate în așteptare, pentru încă unul-două clocote.
Între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Se condimentează ciorba, după gust cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu un capac și se ia de pe foc. După 10 minute ”de odihnă” ciorba poate fi servită. Cine dorește, poate adăuga smântână, în farfurie.
Poti opta si pentru varianta de Ciorba de cartofi cu smantana pe care o poti savura cu niste Ardei iuti in otet sau poti incerca si reteta de
Ciorba taraneasca de iunie, o mancare grozava si satioasa.
1
Fierbeți ciocănelele la foc mic, ca să nu se tulbure supa. Când carnea a fiert (dar nu ca să se desprindă de pe oase!) strecurați supa și adăugați-o în oala cu legume, pentru ciorbă.
2
Nu prăjiți tare ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, ca să rămână dulce, să nu se ardă.
3
Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fierbere, ci își păstrează forma.
4
Adăugați cartofii în ciorbă când legumele celelalte sunt aproape fierte. Apoi adăugați ciocănelele care au fiert în supă și au stat în așteptare.
5
După ce condimentați ciorba, după gust, presărați pătrunjelul tocat, apoi luați oala de pe foc și puneți capacul. Serviți ciorba după 10 minute ”de odihnă”.
6
Cine dorește, poate adăuga smântână, în farfurie.