Legumele se pun la foc mijlociu intr-o oala cu apa, taiate in bucati potrivite si cand s-au fiert pe jumatate adaugam mazarea si completam cu apa fiarta, cat sa le acopere. Punem si condimentele:sare, piper, nucsoara si uleiul. Cand mazarea este fiarta, scoatem legumele intr-o supiera iar apoi le pasam, cu ce avem prin casa : cu chestia aia de pasat piure-ul de cartofi, cu blenderul sau cu robotul. Putem pastra cateva linguri de mazare pentru aspectul final.
Punem crema de legume intr-o oala, adaugam zeama care a ramas de la legume, cate putin, pana ce ajunge crema la consistenta dorita. Adica: puneti mai multa supa, iese mai lichida, puneti mai putina, iese mai … (nu solida, pentru rima), ci, ceva mai onctuoasa. Adaugam si smantana (oprim cateva linguri pentru ornat) si mai dam, cinci minute, la foc mic.
Cand este gata, presaram patrunjel sau marar deasupra , punem intr-o supiera, daca avem sau direct in boluri, ornam cu boabele de mazare, smantana si cu patrunjel. Eu am adaugat si putin cascaval ras si cativa morcovi mici.
Supa aceasta se poate prepara si fara smantana, pentru cei care sunt la dieta .