Supa de praz

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2010 | 6458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o oala de 4 litri avem nevoie de :un morcov,
  • o ceapa,
  • o bucata de telina,
  • un fir mare de praz ( daca e mai mic puneti 2 fire ) ,
  • o canita de orez, 
  • o lingura de vegeta mea naturala (  )  ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de bors magic ( sau bors natural daca aveti, adaptati cantitatea  dupa gust ),
  • 2-3 linguri de ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz:

 Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic.

Adaugam apoi putina sare si piper si apa  si lasam saclocoteasca. Intre timp  ne ocupam de praz , spalam bine fiecare frunza separat si il pregatim pentru taiat.

 Cand clocoteste apa  adaugam orezul si la 5 minute dupa orez adaugam prazul taiat franjuri subtiri. Lasam si prazul timp de 8-10 minute sa fiarba la foc mediu si cu oala acoperita. La sfarsit mai dregem cu sare si cu bors dupa gust si adaugam o mana de verdeata  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

nadina73 1

15.04.2010, 13:40

foarte buna si mie imi place mult prazul

Dana Cristea - pusikmea 1

15.04.2010, 15:47

super

mihaelar63 1

15.04.2010, 22:21

rapid de preparat si gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]