Supa de gaina cu taietei

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 30 Mar 2010 | 6108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o gaina de 2 kg ,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 patrunjel,
  • 1/2 gulie,
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 gr.piper boabe
  • 1 buchet de tulpini patrunjet+telina
  • 1 cub maggi de gaina
  • sare, patrunjel tocat

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu taietei:

Gaina se curata, se spala si se se taie in patru. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se pune putina sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand gaina este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Spre sfarsit se adauga cubul knor, buchetul de verdeata si catei de usturoi. Se continua fierberea., la foc potrivit. Carnea de gaina tanara este fiarta in cca. 1,5 ore, cea de gaina batrana in 2 - 2,5 ore. Dupa ce au fiert se strecoara zeama.
Taitei se fierb separat inainte de fiecare servire, in apa condimentata cu putina vegeta. Se serveste supa cu sau fara patrunjel tocat (dupa preferinta).

Din rasolul de gaina si legume se pot face multe variante de retete.
- De exemplu din legumele ramase si pieptul de la gaina se poate face o salata boeuf.  Sau rasolul din carne de pui si zarzavatul  se pot servi cu un sos de hrean....etc...
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu taietei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de vacuta