Se curata ciupercile si se scot picorusele
Piciorusele se toaca marunt si 5-6 palarioare.Plarioarele se condimeteaza bine cu sare si piper dupa care se prajesc intr-o tigaie de gratar cu putin ulei sau untpe ambele parti.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei 5 minute dupa...
Se decface conopida buchetele mici si se fierbe(eu le fierb pe aburi).
Se unge bine un vas cu unt se presara pesmet foarte fin se pun buchetele de conopida se condimeteaza cu sare si piper.Se bat ouale cu un praf de sare se pune 150 smantana se amesteca bine dupa care se pun 2 linguri de faina...
Se opareste varza in apa cu sare ,otet si sare de lamaie,se scot cu grija frunzele oparite si se lasa la racit ,se curata de cotor.
Slanina afumata se taie in bucatele mici si se pune in fiecare sarmaluta cate o bucata
Se curata ceapa si se toca marunt in ulei pana devine sticloasa...
Se topeste unt intr-o craticioara, se pune ceapa taiata marunt si se caleste 5 minute dupa care se pun ciupercile curatate si taiate ,se lasa sa se calesca 10 minute ,se condimenteaza cu sare ,piper si usturoi pisat .
Dupa ce s-au calit putin si ciupercile se pune 1 cana de apa si se mai lasa...
Se amesteca pt foi zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu fie vartos)se coc 4 foi pe dosul tavi.i...
Se amesteca bine carnea tocata cu sare,piper ,usturoiul pisat marut,ceapa tocata fin ,ouale si feliile de paine inmuiate in lapte caldut si patrunjel verde tocat.
Se formeaza in mana parjolute se dau prin oul batut apoi prin faina, din nou prin ou si apoi prin pesmet (optional prin...
Se pregatesc bombitele de branza:
Se amesteca toate ingrediatele bine si se formeaza bilute de marimea unui nuci care se pun intr-o tava cu hartie de copt.
Blatul:
Se bat albusurile bine spuma cu un praf de sare dupa care se pune zaharul si se mai bate bine.Se pun galbenusurile si...
Se curata ceapa si se toaca marunt
Se caleste in ulei 5 minute dupa care se pune sarea(sarea are rolu de a inmuia ceapa la calit daca e pusa la inceput) se pune boia dulce 1 lingurita si ficatu se lasa sa se calesca 5-10 minute ,amestecand din cand in cand,se condimenteaza cu piper ,vegeta si...
Se dizolva drojdia cu putina apa calduta.
Faina se amesteca cu untura, margarina (unt) si sarea pana se incorporeaza toata faina in grasime, dupa care se pune drojdia cu apa, ouale, smantana, cascavalul ras (branza framantata), iaurtul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se face un aluat...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat foarte bine .
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si ciocolata alba topita,faina si laptele.
Se amesteca albusurile batute cu compozitia de lapte si se amesteca usor toate.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia...
Se curata puiul si se taie in doua, se condimeteaza cu sare piper si vegeta, se pune in punga fara ulei si se prinde cu clema , iar cu o scobitoare se inteapa din loc in loc cu o scobitoare.
Se curata cartofii se taie in 4-6 (depinde cat de mari sant) se pun intr-un vas se condimeteaza cu sare...
Se spala costita si carnatul se pune la fiert intr-o cratita cu 1 ceapa taiata feliute si 1 canita de apa,se lasa sa fiarba acoperite cu capac aproximativ 1 ora la foc mic
Varza se toaca sau se taie marut dupa care se framanta putin cu sare si piper.
Se pune intr-o cratita putin ulei dupa...
Se lasa sa se dezghete foetajul putin dupa care se unge cu ou batut ,se presara mac sau cascaval se taie fasii si se rasucesc in forma de spirala
Se coc intr-o tava unsa aproximativ 15 minute.Merg perfect cu o bere
Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine. Se pune zaharul si sucul de lamaie se bate bine dupa care se pun galbenusurile si apa, se amesteca usor cu o spatula dupa care se pune faina.
Se tapeteaza o tava mica cu unt si faina,se pune compozitia si se coace(in tava mica...
Se pregateste mamaliguta prima data ,se fierbe apa cu sare dupa care se pune faina de malai si se fierbe,se amesteca bine pt a nu se face cocoloase.
Pentru tocanita:
Se toaca prazul si se caleste pentru 3 minute in ulei,dupa care se pune crema gulas dulce si ciupercile curatate si taiate...
Se spala bine dovleceii si se taie un capac, dupa care se scobesc cu varful unui cutit si apoi cu ajutorul unei lingurite. Se condimenteaza cu sare si piper. Miezul scobit se toaca bine si se caleste in putin ulei cu sare si usturoi pisat 6-7 minute.
Se pune la fiert 1cana si 1 /2 apa sa...
Daca ,va e lene sa faceti blatul asa cum mi-a fost mie ,il cumparati gata preparat.
Ouale se pun la fiert in apa
Se unge blatul de pizza cu pasta de tomate se pune oregano si mozzarella, apoi feliute subtiri de sunca taiate in 4-6, branza triunghi se taie in doua , se pun...
Se curata morcovul si ceapa si se pun la fiert in apa cu sare.
Ardeii se curata de seminte si se spala bine
Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, vegeta, 2 oua si 1 ceapa taiata marunt si orezul spalat bine.Se amesteca bine toate dupa care se umplu ardeii.
Cand apa incepe sa...
Se curata ardeii si se toaca sau se taie cubulete.
Patrunjelul si telina frunze se toaca si ele marunt.
Rosiile se decojesc si se taie marunt .
Se amesteca toata cu sare,se pun in borcane se pun cate 2 linguri de ulei se pune capacu si se pun la dunt 2 ore intr-un vas cu apa...
Se dizolva gelatina folie in putina apa ,dupa care se pune in laptele caldut.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul ,coaja rasa de portocale,dupa care se amesteca cu gelatina de capsuni si laptele caldut amestecat cu gelatina folie. Se amesteca...
Salam de biscuiti reteta
Se sfarama sau se rup biscuitii, si se amesteca cu cacao si esenta de rom.
Laptele se fierbe cu zaharul, untul ,crema de ciocolata si mierea de albine, sa dea un clocot.
Se amesteca biscuitii cu lichidul .
Se formeaza mini salamuri care se pun in folie...
Se curata morcovul si se taie cubulete sau se toaca mai mare, la fel telina si ardeiul rosu si verde.
Se calesc in putin ulei ,dupa care se pune carnea de pui si de porc taiate cubulete se pune 3 litri de apa si sare si ceapa intreaga se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac.
Cand...
Se pun toate ingredientele pt coca in masina de paine la programul de framantat + dospit.
Umplutura:
urda se amesteca bine cu ouale vanilia ,putina sare si zaharul pana devine cremoasa dupa care se pune mararul tocat fin.
Cand coca a crescut si dospit se intinde o foaie de 0,5 cm...
Se curata pestele de solzi si intestine, dupa care se taie bucati , se condimenteaza bine cu sare si piper si se lasa la rece 2 ore.
Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si da prin faina de malai amestecata cu faina alba in parti egale,dupa care se prajeste in ulei firbinte .
Este...
Se inmoaie feliile de paine in lapte .
Cartofi se curata si se toaca sau se rad prin razuitoare.
Se amesteca carnea cu painea inmuitata in lapte , cartofii, usturoiul, 2 oua intregi , faina(2-3 linguri) si patrunjelul verde tocat, sare si piper. Se framanta foarte bine toate impreuna ....
Se curata si se spala bine fasolea dupa care se taie in bucatie de 4-5 cm.Morcovul se taie rondele.Telina bucatele in 3-4.Ceapa se curata si se lasa intreaga.Ardeiul se rupe in 3-4 bucati.Rosiile se taie in feliute.
Se pune fasolea sa fiarba in apa cu sare si zarzavaturile taiate(rosiile se...
Se curata fasolea se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.Cand e fiarta se strecoara de apa si se lasa la racit, dupa care se taie marunt.
Intre timp cat fierbe fasolea se face maioneza din 1 ou crud (galbenusul) si unul fiert (folosesc doar galenusul si de la cel fiert) Se...
Se curata crapul de solzi si intestine ,se portioneaza si se spala foarte bine.
Se pun bucatile de peste pe un prosop sa se scurga bine de apa, dupa care se tamponeaza bine cu un servet de hartie pt a nu ramane apa.Se condimenteaza cu sare si piper .
Se pune uleiul intr-o tava si se...
Preparare bors de peste.
Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile.
Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se pun bucatile de...
Se spala pulpa ,se cresteaza cu varful cutitului din loc in loc si se pun bucatele de usturoi si slanina taiate in feliute,
se condimenteaza cu sare si piper, se unge bine cu untura, se pune intr-un vas pulpa, se pune 1 pahar de vin alb si se da tava la cuptor pentru 1 ora.Se completeaza cu...
ciuperci umplute cu sunca si cascaval
Se curata ciupercile si se scot picorusele Piciorusele se toaca marunt si 5-6 palarioare.Plarioarele se condimeteaza bine cu sare si piper dupa care se prajesc intr-o tigaie de gratar cu putin ulei sau untpe ambele parti. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei 5 minute dupa...
Gratin de conopida
Se decface conopida buchetele mici si se fierbe(eu le fierb pe aburi). Se unge bine un vas cu unt se presara pesmet foarte fin se pun buchetele de conopida se condimeteaza cu sare si piper.Se bat ouale cu un praf de sare se pune 150 smantana se amesteca bine dupa care se pun 2 linguri de faina...
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata
Se opareste varza in apa cu sare ,otet si sare de lamaie,se scot cu grija frunzele oparite si se lasa la racit ,se curata de cotor. Slanina afumata se taie in bucatele mici si se pune in fiecare sarmaluta cate o bucata Se curata ceapa si se toca marunt in ulei pana devine sticloasa...
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa)
Se topeste unt intr-o craticioara, se pune ceapa taiata marunt si se caleste 5 minute dupa care se pun ciupercile curatate si taiate ,se lasa sa se calesca 10 minute ,se condimenteaza cu sare ,piper si usturoi pisat . Dupa ce s-au calit putin si ciupercile se pune 1 cana de apa si se mai lasa...
Albinita
Se amesteca pt foi zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu fie vartos)se coc 4 foi pe dosul tavi.i...
Parjoale "by Anisoara"
Se amesteca bine carnea tocata cu sare,piper ,usturoiul pisat marut,ceapa tocata fin ,ouale si feliile de paine inmuiate in lapte caldut si patrunjel verde tocat. Se formeaza in mana parjolute se dau prin oul batut apoi prin faina, din nou prin ou si apoi prin pesmet (optional prin...
Prajitura cu bombite de branza si nuca de cocos
Se pregatesc bombitele de branza: Se amesteca toate ingrediatele bine si se formeaza bilute de marimea unui nuci care se pun intr-o tava cu hartie de copt. Blatul: Se bat albusurile bine spuma cu un praf de sare dupa care se pune zaharul si se mai bate bine.Se pun galbenusurile si...
ficatei de pui cu ceapa
Se curata ceapa si se toaca marunt Se caleste in ulei 5 minute dupa care se pune sarea(sarea are rolu de a inmuia ceapa la calit daca e pusa la inceput) se pune boia dulce 1 lingurita si ficatu se lasa sa se calesca 5-10 minute ,amestecand din cand in cand,se condimenteaza cu piper ,vegeta si...
Saratele cu cascaval
Se dizolva drojdia cu putina apa calduta. Faina se amesteca cu untura, margarina (unt) si sarea pana se incorporeaza toata faina in grasime, dupa care se pune drojdia cu apa, ouale, smantana, cascavalul ras (branza framantata), iaurtul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se face un aluat...
Prajitura inteligenta cu ciocolata alba
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat foarte bine . Galbenusurile se amesteca cu zaharul si ciocolata alba topita,faina si laptele. Se amesteca albusurile batute cu compozitia de lapte si se amesteca usor toate. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia...
Pui la punga cu cartofi
Se curata puiul si se taie in doua, se condimeteaza cu sare piper si vegeta, se pune in punga fara ulei si se prinde cu clema , iar cu o scobitoare se inteapa din loc in loc cu o scobitoare. Se curata cartofii se taie in 4-6 (depinde cat de mari sant) se pun intr-un vas se condimeteaza cu sare...
Varza calita cu costita si carnat
Se spala costita si carnatul se pune la fiert intr-o cratita cu 1 ceapa taiata feliute si 1 canita de apa,se lasa sa fiarba acoperite cu capac aproximativ 1 ora la foc mic Varza se toaca sau se taie marut dupa care se framanta putin cu sare si piper. Se pune intr-o cratita putin ulei dupa...
Saratele
Se lasa sa se dezghete foetajul putin dupa care se unge cu ou batut ,se presara mac sau cascaval se taie fasii si se rasucesc in forma de spirala Se coc intr-o tava unsa aproximativ 15 minute.Merg perfect cu o bere
Tort cu smochine si frisca
Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine. Se pune zaharul si sucul de lamaie se bate bine dupa care se pun galbenusurile si apa, se amesteca usor cu o spatula dupa care se pune faina. Se tapeteaza o tava mica cu unt si faina,se pune compozitia si se coace(in tava mica...
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta
Se pregateste mamaliguta prima data ,se fierbe apa cu sare dupa care se pune faina de malai si se fierbe,se amesteca bine pt a nu se face cocoloase. Pentru tocanita: Se toaca prazul si se caleste pentru 3 minute in ulei,dupa care se pune crema gulas dulce si ciupercile curatate si taiate...
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval
Se spala bine dovleceii si se taie un capac, dupa care se scobesc cu varful unui cutit si apoi cu ajutorul unei lingurite. Se condimenteaza cu sare si piper. Miezul scobit se toaca bine si se caleste in putin ulei cu sare si usturoi pisat 6-7 minute. Se pune la fiert 1cana si 1 /2 apa sa...
Pizza "Bomba de calorii"
Daca ,va e lene sa faceti blatul asa cum mi-a fost mie ,il cumparati gata preparat. Ouale se pun la fiert in apa Se unge blatul de pizza cu pasta de tomate se pune oregano si mozzarella, apoi feliute subtiri de sunca taiate in 4-6, branza triunghi se taie in doua , se pun...
Ciorba de ardei umpluti
Se curata morcovul si ceapa si se pun la fiert in apa cu sare. Ardeii se curata de seminte si se spala bine Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, vegeta, 2 oua si 1 ceapa taiata marunt si orezul spalat bine.Se amesteca bine toate dupa care se umplu ardeii. Cand apa incepe sa...
Zarzavat pentru ciorba (by oana)
Se curata ardeii si se toaca sau se taie cubulete. Patrunjelul si telina frunze se toaca si ele marunt. Rosiile se decojesc si se taie marunt . Se amesteca toata cu sare,se pun in borcane se pun cate 2 linguri de ulei se pune capacu si se pun la dunt 2 ore intr-un vas cu apa...
Tort Diplomat cu capsuni "64 "
Se dizolva gelatina folie in putina apa ,dupa care se pune in laptele caldut. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul ,coaja rasa de portocale,dupa care se amesteca cu gelatina de capsuni si laptele caldut amestecat cu gelatina folie. Se amesteca...
Salam de biscuiti reteta (by rivka)
Salam de biscuiti reteta Se sfarama sau se rup biscuitii, si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Laptele se fierbe cu zaharul, untul ,crema de ciocolata si mierea de albine, sa dea un clocot. Se amesteca biscuitii cu lichidul . Se formeaza mini salamuri care se pun in folie...
Ciorba cu carnita de pui si porc
Se curata morcovul si se taie cubulete sau se toaca mai mare, la fel telina si ardeiul rosu si verde. Se calesc in putin ulei ,dupa care se pune carnea de pui si de porc taiate cubulete se pune 3 litri de apa si sare si ceapa intreaga se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac. Cand...
Urdoaice rumene si pufoase
Se pun toate ingredientele pt coca in masina de paine la programul de framantat + dospit. Umplutura: urda se amesteca bine cu ouale vanilia ,putina sare si zaharul pana devine cremoasa dupa care se pune mararul tocat fin. Cand coca a crescut si dospit se intinde o foaie de 0,5 cm...
Crap prajit cu faina alba si malai
Se curata pestele de solzi si intestine, dupa care se taie bucati , se condimenteaza bine cu sare si piper si se lasa la rece 2 ore. Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si da prin faina de malai amestecata cu faina alba in parti egale,dupa care se prajeste in ulei firbinte . Este...
Chiftelute de pui cu surpize
Se inmoaie feliile de paine in lapte . Cartofi se curata si se toaca sau se rad prin razuitoare. Se amesteca carnea cu painea inmuitata in lapte , cartofii, usturoiul, 2 oua intregi , faina(2-3 linguri) si patrunjelul verde tocat, sare si piper. Se framanta foarte bine toate impreuna ....
Ciorba de fasole galbena rotunda
Se curata si se spala bine fasolea dupa care se taie in bucatie de 4-5 cm.Morcovul se taie rondele.Telina bucatele in 3-4.Ceapa se curata si se lasa intreaga.Ardeiul se rupe in 3-4 bucati.Rosiile se taie in feliute. Se pune fasolea sa fiarba in apa cu sare si zarzavaturile taiate(rosiile se...
Fasole galbena cu maioneza si usturoi
Se curata fasolea se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.Cand e fiarta se strecoara de apa si se lasa la racit, dupa care se taie marunt. Intre timp cat fierbe fasolea se face maioneza din 1 ou crud (galbenusul) si unul fiert (folosesc doar galenusul si de la cel fiert) Se...
Friptura de crap la cuptor
Se curata crapul de solzi si intestine ,se portioneaza si se spala foarte bine. Se pun bucatile de peste pe un prosop sa se scurga bine de apa, dupa care se tamponeaza bine cu un servet de hartie pt a nu ramane apa.Se condimenteaza cu sare si piper . Se pune uleiul intr-o tava si se...
Bors de peste
Preparare bors de peste. Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile. Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute. Se pun bucatile de...
Pulpa de miel impanata, la cuptor
Se spala pulpa ,se cresteaza cu varful cutitului din loc in loc si se pun bucatele de usturoi si slanina taiate in feliute, se condimenteaza cu sare si piper, se unge bine cu untura, se pune intr-un vas pulpa, se pune 1 pahar de vin alb si se da tava la cuptor pentru 1 ora.Se completeaza cu...