Tort cu smochine si frisca

de nadina73 in Torturi, 7 Oct 2010 | 9484 vizualizari

 

Un mini tortulet cu smochine prospete si rodi

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura suc lamaie
  • frisca 500 ml
  • 1/2 rodie
  • 2 linguri de frisca
  • Sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 1 cana de zahar
  • 1 fiola de rom
  • 8 smochine proaspete
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu smochine si frisca:

Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine. Se pune zaharul si sucul de lamaie se bate bine dupa care se pun galbenusurile si apa, se amesteca usor cu o spatula dupa care se pune faina.

Se tapeteaza o tava mica cu unt si faina,se pune compozitia si se coace(in tava mica 20/20)

Siropul se face din apa ,zahar si rom

Cand blatul s-a racit se taie in doua si se insiropeaza, dupa care se pune din frisca batuta, feliute de smochine dupa care din nou frisca. Se pune al doilea blat se insiropeaza bine si se imbraca in frisca.

Se orneaza cu feliute de smochine si rodie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu smochine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]