nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Cornulete fragede cu nuca

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Aluatul se amesteca bine toate ingredientele si o parte din unt (aproximativ jumatate)se framanta aluatul bine ,dupa care se imparte coca in 8 parti egale.Se intinde fiecare bucata si se unge bine cu unt topit,foaia sa nu fie mai mare de 15-20 cm/15-20 cm aproximativ si se ruleaza se pun...

Paste fainoase cu carne la cuptor

In Paste la 28 Oct 2010

Se pune apa la fiert cu sare. Cand clocoteste se pun pastele fainoase si 3 linguri de ulei,se lasa sa fiarba(depinde cat zice pe punga) Cand pastele sant fierte se scot (atentie nu se spala) se strecoara si se amesteca cu compozitia de carne care se pregateste astfel: Se toaca ceapa cat de fin...

Clatite cu frisca si nuca

In Dulciuri la 28 Oct 2010

Se bat bine ouale cu sarea se pune laptele si faina,sincera sa fiu nu am masurat ,am luat punga si...torn dupa ochi. Sant clatite simple pe care toata lumea le face ,se pun vaniliile ,coaja de lamaie si la final de tot se pune 1 canita de ulei 150 ml aproximativ, iar in tava la copt nu se mai...

Surimi pane cu bere

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Se lasa sa se dezghete putin surimi Se bat ouale cu un praf de sare si berea Se dau surimi prin ou apoi prin faina alba din nou prin ou si se prajesc in ulei fierbinte,sau daca va e mai comod se amesteca oul,berea si faina alba,dar ies mai bine separat parerea mea Se pot servi atat...

Chiftelute de peste

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2010

Se curata pestele se taie bucati, se scot intestinele ...bla bla stiti voi Se pun bucatile de carne la fiert in apa cu putina sare,se fierb 10-15 minute. se scoate pestele in apa se lasa la scurs putin dupa care se curata de oase(e ceva de lucru) dupa care se  toaca marunt. Cartofii...

Ciorba de usturoi cu pui "nefugit"

In Ciorbe la 27 Oct 2010

Se curata zarzavaturile se taie in bucatele ,cartofii se curata si se taie cubulete(cartofii se pun doar la final) Jumatate de pui se portioneaza, se spala  bine si se pune la fiert in apa cu sare. Am avut un pui mare  tare si  galben  si gras si mama zice hai sa facem o...

Desert baigli unguresc

In Dulciuri la 27 Oct 2010

Se pregateste maiaua:  Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa 15 minute sa creasca, intr-un loc cald. Aluat : Se amesteca faina cu untul solid sau se poate inlocui cu margarina daca doriti, se pune si iaurtul, untura de porc solida, galbenusurile, sarea,...

Pui pane

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2010

Se portioneaza in bucatele  puiul ,se curata si se condimeteaza cu sare piper si delikat,se lasa la rece 1 ora.CosuL de la pui nu il prajesc ,se poate pune in ciorba sau supa,va ies aproximativ 15-16 bucati. Se dau bucatile de carne prin oul batut bine cu un praf de sare dupa care se...

Desert rapid

In Mancare copii la 25 Oct 2010

Se pun 900 ml lapte pe foc cu zaharul.Diferenta de 100 ml se amesteca cu praful de budinca pana se dizolva. Dupa ce zaharul s-a topit se pune praful de budinca dizolvat si se amesteca bine pana se ingroasa, la foc potrivit. Cand budinca e gata se pune in cupe sau pahare se lasa la racit....

Tort cu nuca prajita si frisca

In Torturi la 24 Oct 2010

Blat. Se amesteca 4 galbenusuri cu zaharul iar la interval de 2-3 minute se pune cate 1 lingura de apa rece si se amesteca bine pana se face crema.Separat se amesteca faina (cernuta )cu nuca prajita si macinata,cacao si praful de copt si se incorporeaza in galbenusui.Albusurile se bat bine...

Ciorba de fasole tarcata cu ciolan afumat

In Supe/Ciorbe la 24 Oct 2010

Se pune fasolea in apa de seara pana dimineata (va fierbe mai repede) A doua zi se arunca apa de pe fasole si se spala bine. Se pune la fier ciolanul sa dea cateva clocote pentru a fi mai sigur ca  fierbe bine. Se pune fasolea ,zarzavaturile taiate si curatate,mai putin ceapa care...

Ciulama de pui

In Mancaruri cu carne la 24 Oct 2010

Se caleste ceapa taiata marunt in ulei dupa care se pune boiaua dulce si carnea taiata bucatele. Se lasa sa se caleasca  carnea 5 minute dupa care se pun 2 cani de apa ,sare si bucatele de ardei rosu (da un gust grozav) piper si se lasa sa fiarba acoperita. Cand carnea e fiarta se...

Prajitura "Petre Roman"

In Prajituri la 24 Oct 2010

Se coc 3 foi ,cantitatile sant pentru 1 foaie la ingrediente. Se bat bine 3 albusuri apoi se pune zaharul 3 linguri si se mai bat bine ,dupa care se pune nuca macinata ,faina,galbenusurile ,apa si faina se amesteca usor cu o palete de jos in sus.Se pregateste tava cu hartie de copt,folie...

Mamaliguta cu branza de vaca ,smantana si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2010

Se pune apa la fiert 1,5 litri apa cu sare, cand apa clocoteste se pune faina de malai si se amesteca bine la foc mic, se lasa sa fiarba 20 minute.Se face o mamaliguta mi moale.Se ia de pe foc si se serveste calda cu branza de vaca ,smantana,si cascaval. Sincer ..nu te mai poti satura....

Aperitiv pomisor

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2010

Se taie sunca bucatele sau triunghiuri,la fel si cascavalul Castravetele se taie in cubulete Rosiile se spala si se lasa intregi Se aseaza pe pomisor masline,rosi,cascaval,castraveti,sunca....... simplu dar arata minunat pentru o masa festiva si nu numai arata grozav de bine

Tochitura cu mamaliguta

In Mancaruri cu carne la 23 Oct 2010

Se spala bine costita si se taie in bucati(daca nu e taiata) Pulpa de porc se taie in cubulete,la fel si pieptul de pui. Se pune ulei intr-o cratita se incinge bine dupa care se pun bucatile de carne de porc taiata si pieptul de pui,se prajesc bine in ulei.Carnatul taiat se prajeste si el...

Amandine(by bitza)

In Dulciuri la 18 Oct 2010

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza.Se amesteca bine galbenusurile cu apa si uleiul,Se pun galbenusurile peste albusul batut bine si se amesteca usor dupa care se pune faina si cacaua. Se tapeteaza o tava se pune compzitia si se da la...

piersicute

In Dulciuri la 16 Oct 2010

SE PREGATESTE ALUTUL PENTRU BILUTE: Se amesteca bine ouale cu zaharul dupa care se pune bicarbonatul, uleiul si faina. O mica atentionare, ouale sunt de 60 g, conteza mult gramajul pentu cantitatea de faina.Va rezulta un aluat mai moale ,daca respectati cantitatile va iese sigur, altfel vor...

Chec marmorat (by ina)

In Dulciuri la 16 Oct 2010

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu un praf de sare.Se pun galbenusurile si se amesteca usor apoi faina,uleiul,zaharul,esenta de rom si  prafu de copt. Se lasa  din compozitie  aproximativ un sfert care se amesteca cu cacao. Se pregatesc 2 tavi de chec ,se...

Savarine

In Prajituri la 15 Oct 2010

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumu.Se ung formele de savarina se pune din compoztie cate 1...

Tort de branza cu piersici

In Torturi la 15 Oct 2010

Se pregateste aluatul , se amesteca bine untul cu oul si zaharul dupa care se pune faina si praful de copt.Se unge o tava rotunda de tort cu diametru de 26cm  cu putin unt dupa care se intinde aluatul cu ajutorul palmelor ,se lucreaza mai usor. Peste aluat se pun piersicile pe margine...

Costita afumata si carnat cu garnitura de cus- cus

In Paste la 14 Oct 2010

Se spala bine costita si carnatul sub jet de apa rece si se portioneaza daca e cazul. Se taie ceapa pestisori si se pune in uleiul firbinte sa se caleasca 3-4 minute dupa care se pune pasta de tomate ,costitele si se lasa sa fiarba la foc potrivit 50 minute dupa care se pun si bucatile de...

Chiftelute picante de cartofi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2010

Se fierb cartofii si zdrobesc ca pt piure se amesteca bine cu untul,laptele si smantana. Se amesteca cu oul crud ,3 linguri de faina ,cascavalul ras ,ustroiul pisat si patrunjel verde tocat.Se formeaza chiftelute cu mana umeda se dau prin faina alba si se prajesc in ulei fierbinte. Sant super...

Snitel din piept de curcan cu piure de cartofi

In Curcan la 13 Oct 2010

Pt piure. Se curata cartofii, se pun la fiert in apa cu sare.Cand sant fierti se zdrobesc bine dupa care se pune untul si se mixeaza bine, se pune treptat si laptele caldut si smantana se mixeaza bine toate. Pt snitele din piept de curcan: Se feliaza pieptul de curcan  se...

Varza murata la butoi

In Muraturi la 13 Oct 2010

Se scobeste varza la cotor cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze. Se pune apa intr-un vas, aproximativ 2-3 litri in care se pun cele 30 linguri de sare pentru a se topi bine. Se asaza pe fundul bidonului cimbru, marar si hrean, dupa care se pun capatanile de varza (ce-i drept...

Tocanita de porc mistret

In Mancaruri cu carne la 12 Oct 2010

Se taie carnea cubulete dupa care se lasa la marinat 24 ore. Marinata: Se taie ceapa pestisori,morcovul rondele si telina bucatele. Se pun toate zarzavaturile taiate cu carne , vinu,apa, sarea ,apa si patrunjel verde la macerat 24 ore la rece. Dupa 24 ore se scoate carne de la macerat...

chec pufos cu frisca

In Dulciuri la 12 Oct 2010

Se bat oula intregi bine cu zaharul dupa care se pune frisca si se mai bate bine. Se pune  faina , amidonu ,vanilia si prafu de copt Se pregateste tava de chec cu hartie si se pune compozitia se da tava la cuptor pentru 35-40 minute Cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra

somn si crap la cuptor in sos tomat

In Peste la 12 Oct 2010

Se curata pesti se taie si se condimeteaza  bine cu sare si piper. Se infierbanta uleiul intr-o tava mare in cuptor dupa care se pune pestele condimetat,care a stat la rece 1-2 ore cu sare. Se presara usturoi pisat bine si se da tava la cuptor pentru 20 minute dupa care se scoate tava...

salata de cartofi cu sunca si castraveti murati

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Se fierb cartofi in coaja cu sare.Dupa ce au fiet se trec prin apa rece dupa care se curata si se taie cubulete. Se pregateste maioneza (din ou ,ulei si mustar) Se taie cubulete sunca Castravetele se taie foarte subtire sau cubulete. Se amesteca toate cartofi raciti cu sunca...

gogosile lui "buni"

In Prajituri la 12 Oct 2010

Se desface drojdia in 50 ml lapte caldut cu putina faina si 2 linguri de zahar dupa care se lasa la dopit cu un prosop acoperit.Dupa ce drojdia a crescut se amesteca cu faina si se pune cate putin din laptele caldut,coaja de lamaie ,vanilia,ouale sare si se framnata bine toate impreuna.Se lasa sa...

Afisate 121 - 150 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]