nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Tort de ciocolata

In Torturi la 17 Noi 2010

Blatul: Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine ,dupa care se pun zaharul, apa si uleiul. Se bate in continuare(nici o grija nu se taie). Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta ,dupa care se pun cacaoa ,faina, praful de copt,se amesteca usor cu o paleta Se coace...

Zacusca cu peste" Crap"

In Zacusca la 16 Noi 2010

 Daca tot am avut peste  si nu mai aveam loc in congelator unde sa-l depozitez  solutia a venit foarte rapid ,vazand reteta la Sylvia,o zacusca cu peste  minunata zic eu,si chiar merita sa o incercati Se cura pestele (eu am pus de crap), se taie bucati si se pune la fiert...

Prajitura cu mere turnata

In Dulciuri la 14 Noi 2010

Se amesteca bine ouale cu zaharul apoi se pune laptele,uleiul,faina si praful de copt se amesteca bine toate va rezulta o compozitie mai lichida ,ceva gen smantana foarte groasa. Se pune intr-o tava hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptor 10-15 minute . Merele se...

Sandwich-uri calde cu vinete pane sau cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2010

Se taie vanata feliute se condimeteaza cu sare si piper dupa care se da prin ou si faina si se prajeste in ulei pe ambele parti(daca doriti le puteti lasa sa stea putin, dupa care se spala ,sa nu fie amare, insa depinde de soi ,acestea nu au fost amare deloc) Se ung cu unt feliile de paine se...

Mancarica de cartofi cu costita si carnat afumat

In Mancaruri cu carne la 14 Noi 2010

Se curata cepele si se toaca ,se calesc in ulei 8-10 minute.Se pune boia de ardei  dupa care se pun bucatile de costita si carnatul si se lasa la calit inca10- 15 minute cu putina apa si acoperite ,dupa care se pun cartofi curati si taiati in cubulete,se completeaza cu apa si se lasa sa...

Budinca de orez cu ciocolata si branza

In Dulciuri la 14 Noi 2010

Se pune laptele la fiert cu putina sare. Orezul se spala bine dupa care se pune la fiert in laptele fierbinte se amesteca la foc mic ,dupa care se pune zaharul si vaniliile, cand orezul e fiert se imparte in doua cratite.Intr-o cratita se pune ciocolata alba si in cealalta ciocolata cu...

Baigli unguresc (cononacei cu mac)

In Prajituri la 14 Noi 2010

Se pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut si 2 linguri de zahar,se pune si putina faina dupa care se lasa 10 minute sa creasca Dupa ce drojdia a crescut ,se amesteca cu faina cernuta,untura de porc,untul,galbenusurile,putina sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Se...

Omleta cu cascaval E&G

In Mancare copii la 13 Noi 2010

Se bate oul cu putina sare, se pune 1 lingura cascaval fin (pulbere) se pune forma in tava cu putin ulei ,se toarna compozitia ,se prajeste pe ambele parti . Se serveste cu salam,ardei,masline,cascaval...................si cu o feliuta de paine de casa PS:Una  a fost in forma de...

Rulouri din vinete cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2010

Se taie vinetele feliute subtiri se lasa putin cu sare si piper dupa care dau prin faina alba apoi prin ou batut cu un praf de sare si se prajesc in ulei fierbinte Dupa ce s-au racit se pune cate o feliuta de branza topita si se ruleaza usor ,se prinde cu o scobitoare si cate o rosie chery....

Barcute"oua umplute cu pateu si ciuperci"

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2010

Se fierb ouale tarI Se curata de coaja, se taie in doua si se scoate galbenusul Galbenusul se amesteca bine cu pateu(am pus pateu de casa ,reteta lui gaby)untul ,sare ,ciupercile scurse si tocate marunt si la final  piper Se umple albusurile cu compozitia, se aseaza intr-un vas cu...

Paine cu cartofi si cascaval

In Piine la 13 Noi 2010

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut Se pun in masina de paine drojdia dizolvata cu faina,sarea ,zaharul,untul ,ouale ,uleiul(uleiul de masline este grozav in aluaturi)si laptele . Se lasa la programul de framantat dospit. Dupa ce a dospit se scoate din masina de paine si se imparte...

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 12 Noi 2010

Se curata merele si se razuiesc ,sau se toaca (dar nu foarte fin) Se amesteca toate ingredientele uscate,faina,grisul,praful de copt Se amesteca merele razuite cu zaharul si scortisoara dupa care se pun ingredientele uscate iar la final se pun  ouale si bucatile de unt. Se amesteca...

Ciorba de burta "a la Dana"

In Ciorbe la 8 Noi 2010

Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu. Se lasa sa fiarba  toate aproximativ 1 ora si jumatate.  Spre final se pune si usutoiul pisat bine. Cand toate sant fierte se strecoara si se scoate...

Pateu de ficat (by gaby)

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2010

Se pun ficateii la prajit in 2 linguri de unt ,se prajesc pe toate partile dupa care se pune 1 canita de apa ,vinul, ceapa taiata in 6 , usturoiul bucatele si restul condimentelor si 200 g unt ,se lasa sa fiarba 15-20 minute,la final se pun 100 g smantana . Se pune si amidonul si se amesteca...

Muschiulet file(pastrana) -mezel

In Mezel de casa la 8 Noi 2010

Se pregateste prima data adjica (cum zice anisoara ,un sos de ardei,rosii si usturoi) Se toaca toate foarte bine marunt, nu stiu reteta poate ne va spune pe parcus Anisoara, dar eu asa am procedat,le-am tocat toate Se amesteca acest sos cu cimbru,rozmarin,sare,piper,oregano si vinul 50 ml...

Buñuelos al estilo antigos(inimoare cu zahar)

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2010

Se cerne faina si se incorporeaza usor cate putin din lapte ,dupa care se pune frisca lichida,sa nu se faca cocoloasese amesteca foarte bine Ouale se  bat cu zaharul si se mesteca cu compozitia de faina cu lapte.. Compozitia trebuie sa fie ceva mai densa nu ca si cea de clatite Se pune...

Cartofi frantuzesti (varianta 2 )

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2010

Se fierb cartofii curatati si taiati cubulete. Se bat bine ouale  cu branza, cascavalul ras ,smantana,sare,piper,si cartofii fierti in cubulete si la final patrunjel verde tocat Se tapeteaza o tava cu hartie de copt am pus eu ,se pune compozitia se presa cascaval ras  200 g si se...

Tort M&G

In Torturi la 8 Noi 2010

Se dizolva gelatina in apa rece,dupa care se amesteca cu laptele caldut. Ouale se separa albusul de galbenus. Albusul se bate bine spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si coaja de la portocala, dupa care se pun pe foc si se amesteca cu gelatina si zmeura (dezghetata in cazul meu)se lasa...

Tort Kinder Pinguin

In Dulciuri la 8 Noi 2010

Se pregatesc blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine . Galbenusurile se amesteca cu zaharul,laptele,mierea,cacao,faina ,grisul,sarea si la final se amesteca cu albusurile batute spuma cu vanilia. Se coc doua blaturi ,eu asa am procedat si este grozav de bine,se...

Tort de mere cu branza

In Torturi la 3 Noi 2010

Se separa ouale ,galbenusul de albus. Untul se face spuma. Se amesteca untul cu zaharul,vaniliile,romul,coaja de lamaie si se incorporeaza apoi galbenusurile, cate unul. Se pune grisul si budinca de vanilie dupa care se pune branza de vaci amestecata bine cu smantana. Albusurile se bat spuma...

Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)

In Ciorbe la 3 Noi 2010

Se curata ,morcovul,patrunjelul si telina.Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei. Se pune apa ,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba ,iar intre timp se pregetesc perisoarele. Carnea de porc tocata se amesteca cu putina sare,piper ,ouale...

Paine sarbeasca

In Piine la 3 Noi 2010

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar. Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de framantat +dospit. Dupa ce a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 12 bucatie...

Ceapa umpluta

In Jamie Oliver la 3 Noi 2010

Se curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se scot foile de ceapa,care vor fi tocate.(as fi vrut sa fie 6 ,dar una s-a rupt) Ceapa scoasa se...

Foi cu caramel "Rodica"

In Prajituri la 1 Noi 2010

Se amesteca bine toate ingredientele pentru foi.Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se ia cate o bucata se framanta putin dupa care  se intinde pe dosul tavii tapetata cu faina.Se coace 12-15 minute,pana isi schimba culoarea putin.Se lucreaza putin mai greu cu alauatul e mai elastic....

Panellets

In Dulciuri la 1 Noi 2010

Se amesteca bine faina de migdale cu zaharul pudra. Se adauga pireul  de cartofi,se pune coaja de lamaie si apa calduta cate putin. Se amesteca bine totul si se framanta bine pentru a se putea forma bilute si devine aurie. Daca doriti si cu cacao ,se scoate din compozite si se pune...

Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi

In Mancaruri cu carne la 1 Noi 2010

Se spala bine carnatul si se taie in bucati. Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie (daca e de teflon si mai bine)se prajeste carnatul bine pe toate partile ,dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba acoperit cu capac inca 20 minute dupa care se ia capu jos si se mai lasa putin sa scada...

Cartofi spiralati

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2010

Se curata cartofii,se scobesc cu dispozitivul special . Se pun intr-un vas cu apa rece pentru a nu se oxida ,dureaza ceva timp la scobit. Se scot din apa se condimenteaza cu sare ,praf de usturoi se lasa putin pe un servet dupa care se tapeteaza cu un servetel uscat si se  prajesc in...

Clatite cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2010

Se mixeaza  bine ouale cu un praf de sare apoi se pune faina ,laptele  si uleiul si se mixeaza bine . Se coc in tava de teflon fara ulei . Se pune cu un polonic din compozitia de clatite, se lasa sa se coaca dupa care se intorce pe cealalata parte se pune pe jumatate cascaval...

Taitei cu lapte

In Mancare copii la 31 Oct 2010

Se pune laptele la foc sa fiarba cu un praf de sare,cand fierbe se pun taitei ,am scris 3 maini nu stiam cat sant si asa am masurat din cei facuti in casa, se lasa sa fiarba 6-7 minute dupa care se pune zaharul ,se mai da 2-3 clocote,apoi se pun vaniliile se  stinge focul si se lasa cu...

Taitei de casa

In Paste la 31 Oct 2010

Se cerne faina(e foarte important) se face o gaura in mijloc si se pun ouale intregi  si sarea se amesteca usor dupa care se pune si apa,se framanta bine de tot la inceput cu lingura dupa care se pune pe masa de lucru si se framanta cu faina. E ceva de lucru la framantat ,iti trebuie...

Afisate 91 - 120 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Retete preferate
Musaca cu branza

Voturi:5

Sos cu marar

Voturi:16

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]