Tort de mere cu branza

de nadina73 in Torturi, 3 Noi 2010 | 55601 vizualizari

 

Reteta este din revista Ioana http://www.revistaioana.ro/Articole_93114/Prajitura-cu-mere-si-branza-

 

INGREDIENTE

  • blat.
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 200 zahar
  • 3 picaturi esenta de rom(eu nu am pus)
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 75 g gris
  • 1 praf de copt
  • 1 budinca vanilie
  • 750 g branza de vaci
  • 200 smantana
  • putina sare
  • 5 mere acrisoare
  • 5 linguri gem de caise (eu am pus de nectarine )
  • 1 lingura zahar pudra-ornat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu branza:

Se separa ouale ,galbenusul de albus. Untul se face spuma.

Se amesteca untul cu zaharul,vaniliile,romul,coaja de lamaie si se incorporeaza apoi galbenusurile, cate unul. Se pune grisul si budinca de vanilie dupa care se pune branza de vaci amestecata bine cu smantana. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,dupa care se amesteca cu compozitia.

Se tapeteaza o tava cu unt sau se pune hartie pentru copt, se pune compozitia in tava ,se niveleaza frumos dupa care se pun bucatile de mere.

Merele se curata de coaja se taie in 4 se scoate mijlocul cu samburi si se cresteaza cu cutiul (vezi foto).

Se aseaza merele cu partea crestata in sus peste compozitie in tava si se da tava la cuptor pentu 70 minute .Primele 40 minute se lasa neacoperita dupa care se pune o folie pt a nu se rumeni(bronza) foarte tare.

Cand tortul este gata se scoate se lasa putin dupa care se scoate din tava si se pune gemul de caise(eu am pus de nectarine,ce am facut eu in casa)se dizolva cu 3 linguri de apa si se incalzeste putin,dupa care se pune peste tort,se lasa tin 15-20 minute dupa care se pudreaza cu zahar pudra. Se taie rece.

PS:sincera sa fiu l-as fi mancat singura,atat de mult mi-a placut Un ultim amanunt ,tava mea este de diametru 26 si iasa grozav de bine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nougat glacé cu sos caramel