MonaMimi

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 08.10.2011

RETETE102
PRIETENI136
Retete / Dulciuri

Rulada cu crema de frisca

In Prajituri la 20 Dec 2012

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si se bat spuma tare. Punem galbenusurile, amestecam usor cu o spatula, apoi punem faina si ciocolata calda. Amestecam usor pana la omogenizare. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem...

Fursecuri cu nuca

In Dulciuri la 20 Dec 2012

Intr-un castron punem faina, untul, untura si amestecam bine. Adaugam apoi ouale, zaharul, praful de copt si coaja de lamaie razuita fin. Framantam pana devine un aluat fin circa 15 minute. Intindem aluatul pe masa de lucru decupam in formele dorite, ungem formele cu ou si le batem in nuca...

Prajitura "Nini`s Bird"

In Prajituri la 18 Dec 2012

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apa si galbenusurile (pe care le frecam mai intai cu ulei) Amestecam totul cu o spatula nu cu mixerul, faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si zaharul vanilat, apoi adaugam cate o lingura in compozitia de oua....

Turta dulce

In Dulciuri la 16 Dec 2012

Caramelizam 200 g zahar, stingem cu apa si lasam sa fiarba putin apoi punem siropul la racit. Cele 3 galbenusuri,bicarbonatul de amoniu stins in lapte,zaharul scortisoara si untura se amesteca, se adauga si siropul rece ,omogenizam bine. Adaugam treptat faina pana obtinem un aluat potrivit...

Savarine

In Dulciuri la 2 Dec 2012

Separam galbenusurile de albusuri . galbenusurile cu 3 linguri de zahar le mixam pana obtinem o crema albicioasa,albusurile cu un praf de sare si cele 3 linguri de zahar le mixam bine. Peste crema de galbenus punem pesmetul , albusurile si amestecam cu grija  pana la omogenizare....

Rulada cu ciocolata

In Prajituri la 27 Noi 2012

Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugam faina si albusul batut amestecam usor. Tapetam o tava cu hartie de copt punem compozitia in tava si dam la cuptor pentru 15-20 minute. Cand este gata punem blatul pe un prosop umed pe...

Tort cu mere felii si zahar ars

In Dulciuri la 18 Noi 2012

arzi cele 10 linguri de zahar intr-o cratita,apoi pui feliile de mere peste zaharul ars si dai cratita la cuptor cat sa se rumeneasca putin merele.pregatesti blatul asa:bati albusurile putin apoi adaugi cele 6 linguri de zahar si bati totul spuma tare,pui galbenusurile si amesteci incet.adaugi si...

Fursecuri cu gem de prune

In Dulciuri la 18 Noi 2012

Frecam untul spuma cu zaharul, adaugam oul si caja de lamaie amestecam bine punem si faina si framantam putin. Invelim aluatul in folie alimentara si punem la frigider circa 1 ora.Intindem o foaie potrivit de groasa si decupam in forma dorita, .pumen fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de...

Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

In Prajituri la 17 Noi 2012

Cum se prepara  Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa Blat : Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de...

Biscuiti de casa

In Dulciuri la 16 Noi 2012

Se amesteca zaharul cu ouale,praful de copt,praful de sare,zaharul vanilat si laptele.Se incorporeaza untura la temperatura camerei,apoi faina amestecand pana se obtine un aluat elastic.Punem la frigider 30 minute.Aluatul obtinut se trece prin masina de tocat,la care sa adaugat o forma clasica de...

Tiramisu reţetă cu blat

In Prajituri la 27 Oct 2012

Tiramisu reţetă cu blat Bati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare apoi adaugi faina cernuta cu cacao si amesteci usor.Pui compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt la foc potrivit pentru 20-25 de minute.Lasi blatul la racit iar intre timp pregatesti...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 27 Oct 2012

Amesteci bine margarina cu faina, dizolvi drojdia in lapte caldut apoi framanti un aluat amestecand toate ingredientele intr-un vas. Framanti un sfert de ora ,dupa care il lasi sa se odihneasca o jumatate de ora. Cureti merele, le razi pe partea mare a razatoarei, le amesteci cu zaharul si le...

Chec in doua culori

In Prajituri la 25 Oct 2012

Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile si cand acestea devin spuma tare ,adaugam pe rand, zaharul si esenta de vanilie. Pui apoi pe rand galbenusurile ,apa calduta si cele 10 linguri de ulei. Adaugi faina si praful de copt (cernute impreuna de 2-3 ori)si amesteci pana se...

Pancove de post cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 2 Aug 2012

 Intr-un vas punem drojdia, sare, zahar, coaja rasa de lamaie. Adaugam apa calduta, amestecam pana se omogeniziaza si punem faina cat cuprinde. In timp ce framantam punem si putin ulei (2 linguri), framantam circa 15-20 minute si lasam la dospit acoperit cu un prosop. Intindem aluatul pe...

Clatite americane

In Dulciuri la 12 Iun 2012

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam treptat laptele,esenta alternand  cu faina amestecata cu praful de copt.Incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia se lasa sa se odihneasca pret de cateva minute. Ungem  cu ulei o tigaie din teflon.Punem in...

Pandispan cu capsuni

In Prajituri la 10 Iun 2012

Bati albusurile spuma tare  cu cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat,adaugi galbenusurile amesteci bine apoi pui faina cernuta si omogenizezi usor.Pui compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi lasi 2-3 minute in cuptorul preancalzit pana se intareste puti deasupra  pui...

Yogo-fresh cu zmeura

In Prajituri la 10 Iun 2012

Blat: Bati albusurile cu cele 8 linguri de apa pana devin spuma,dupa care adaugi treptat cele 16 linguri de zahar si bati bine pana ce rezulta o spuma sticloasa si tare.Apoi adaugi galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si omogenizezi usor compozitia.Coci blatul intr-o tava imbracata...

Tort de cafea cu cirese

In Torturi la 4 Iun 2012

Pentru blat , bati albusurile spuma tare cu zaharul ,adaugi galbenusurile treptat si la final pui faina cernuta cu praful de copt,scortisoara,cafea si cacao. Amesteci usor de jos in sus. Ungi si tapetezi o forma de tort, torni aluatul si coci blatul in cuptorul preancalzit 30-40 de minute. Il...

Tort cu frisca

In Torturi la 28 Mai 2012

Bati galbenusurile cu jumatatede zahar si cel vanilat pana devin ca o crema. Bati albusurile spuma tare cu restul de zahar si le adaugi in crema de galbenus. Adaugi faina cernuta, migdalele, amesteci si torni intr-o forma de tort unsa si tapetata. Coci 30-35 de minute in cuptorul preincalzit....

Budinca de gris

In Dulciuri la 25 Mai 2012

Pui laptele la fiert cu un praf de sare si cu zaharul. Cand clocoteste torni grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Lasi sa fiarba pana devine ca o smantana groasa. Opresti focul adaugi untul, esenta, coaja de portocala si amesteci bine. Pui grisul in 6 boluri mici sau cupe si lasi sa se...

Cozonaci

In Dulciuri la 23 Mai 2012

Incalzesti putin laptele apoi pui drojdia, galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizezi bine pui coaja de lamaie si faina cat cuprinde (lasi coca putin mai moale). Incepi framantarea si in timp ce framanti adaugi uleiul, continui framantarea 1 ora. Lasi la dospit pana isi dubleaza...

Desert cu biscuiti si mere

In Dulciuri la 19 Mai 2012

curatam merele si le razuim  punem intr-un vas merele cu zaharul pe foc iar cand incep  sa lase zeama adaugam praful de budinca si fierbem pana se ingroasa. Intr-o tava mai mica punem un rand de biscuiti apoi crema fierbinte, scortisoara, apoi biscuiti, iar crema si scortisoara si...

Prajitura cu foi de nuca

In Prajituri la 17 Mai 2012

Amesteci ouale cu zaharul, mierea de albine. Cand sunt bine amestecate adaugi nuca macinata, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, iar la final adaugi faina. Faci 3 foi pe care le coci pe dosul tavii. Crema : caramelizezi 150 g zahar si adauga nucile. Rastoarna pe o folie lasa sa se...

Rulada cu mere

In Prajituri la 16 Mai 2012

Curatam merele de coaja, cotor si seminte si le taiem cubulete.Topim untul intr-o tigaie si calim merele pana se imoaie putin Separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare,treptat adaugam zaharul in ploaie impreuna cu zaharul vanilat. Separat frecam galbenusurile cu uleiul la...

Taste cu gem de prune

In Dulciuri la 16 Mai 2012

Faci o coca din oua, sare si faina cat cuprinde si o framanti bine pana se omogenizeaza. Intinzi o foaie cat mai subtire, tai patratele pe care pui cate o lingurita de gem ,ungi pe margini cu albus de ou spuma si presezi cu degetele ca sa nu iasa gemul. Intr-o oala cu apa fierbinte, pui toate...

Branzoici

In Dulciuri la 10 Mai 2012

Laptele il incalzim putin, apoi il punem intr-un vas mai mare, adaugam zaharul putina sare, drojdia si amestecam. Punem ouale batute bine si incepem framantarea adaugand faina putin cate putin. In timp ce framantam punem si uleiul si continuiam framantarea 30 de minute. Lasam aluatul sa creasca...

Negresa cu cafea

In Prajituri la 8 Mai 2012

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza, adaugam unul cate unul cele 6 oua. Dupa fiecare ou amestecam foarte bine. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si le cernem. O adaugam treptat in crema de unt si amestecam bine. Dizolvam ness-ul in lapte si adaugam in...

Prajitura televizor

In Prajituri la 8 Mai 2012

blat alb Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga apa, apoi faina cu praful de copt cernute. Se omogenizeaza, iar la final se adauga albusurile. Se amesteca usor ca sa nu se taie compozitia.Tapetam o tava 25/30 cm cu hartie de copt, punem...

Briose glazurate

In Dulciuri la 5 Mai 2012

Batem oul intr-un vas adaugam zaharul untul moale laptele si amestecam bine; incorporam faina cernuta cu praful de copt in compozitia cu ou apoi adaugam fulgi de ciocolata si amestecam usor. Punem aluatul in formele de briose  (eu am pus fulgi de ciocolata si deasupra brioselor )si...

Napolitane Cioco Duo

In Dulciuri la 4 Mai 2012

Fierbem pe baie de abur ouale cu zaharul,margarina si cacaua 20-25 minute,apoi punem biscuiti sfaramati pana se ingroasa crema; punem aceasta crema intre 2 foi. crema2 :zaharul impreuna cu apa il punem la fiert pana se leaga siropul apoi adaugam margarina lasam pana se topeste si luam...

Afisate 31 - 60 din 70 retete    

Postari recente

publicat la 08.10.2015

Prajitura cu miere de albine

publicat la 05.10.2015

Cozonac "ochi de pisica"

publicat la 05.10.2015

Tort Kilimanjaro

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]