Tort cu frisca

de MonaMimi in Torturi, 28 Mai 2012 | 4255 vizualizari

 

un tort facut in graba,nu-i foarte aspectuos dar e delicios

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 180 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g migdale rase
  • umplutura:
  • 150 g gem de capsuni
  • 150 g capsuni
  • 1 pachet jeleu de capsuni
  • 500 ml frisca
  • 20 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • decor:
  • 50 g migdale rase sau feliate
  • 50 g capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Bati galbenusurile cu jumatatede zahar si cel vanilat pana devin ca o crema. Bati albusurile spuma tare cu restul de zahar si le adaugi in crema de galbenus. Adaugi faina cernuta, migdalele, amesteci si torni intr-o forma de tort unsa si tapetata. Coci 30-35 de minute in cuptorul preincalzit. Lasi la racit in forma si-l tai in trei.

Partea de jos a blatului o ungi cu jumatate de gem de capsuni, asezi peste gem capsunile spalate scurse bine si taiate in jumatati.

Pregatesti jeleul conform indicatiilor de pe plic si-l torni peste capsuni. Il pui la frigider ca sa se inchege jeleul dupa care asezi deasupra a doua parte de blat. Bati frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Ungi al doilea blat cu gemul ramas si intinzi jumatate din frisca, asezi ultima parte de blat si-l dai la rece 1 ora. Scoti tortul il decorezi cu frisca, migdale si capsuni si mai lasi 1 ora la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si mascarpone