umplut :250 ml frisca lichida
pt.sirop:
uns deasupra :jeleu, gem,dulceata
Separam galbenusurile de albusuri .
galbenusurile cu 3 linguri de zahar le mixam pana obtinem o crema albicioasa,albusurile cu un praf de sare si cele 3 linguri de zahar le mixam bine.
Peste crema de galbenus punem pesmetul , albusurile si amestecam cu grija pana la omogenizare.
Pregatim formele de savarine le ungem cu margarina si tapetam cu faina.
Punem compozitia in forme si dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute(facem testul cu scobitoarea).
Intre timp pregatim siropul apa cu zaharul, le punem pe foc pana dau in clocot, luam de pe foc si punem esenta.
Savarinele le scoatem calde din forma si le insiropam
Le punem pe un grilaj la scurs si racit.
Taiem capacele de savarina, umplem cu frisca mixata bine.
Punem capacelul peste care punem jeleu sau la alegere gem dulceata.
Dam la rece 2-3 ore.