Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si...
Se preincalzeste cuptorul.
Se cerne faina si praful de copt.
Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca.
Se tapeteaza tava de copt cu ulei si faina. Se pune trei sferturi din compozitie.
Restul compozitiei se amesteca impreuna cu cacaoa si...
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se imparte aluatul in doua. Una dintre parti se amesteca cu colorantul rosu sau cu zeama de...
Preparam mai intai budinca. Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Amestecam putin lapte cu continutul plicului de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam budinca de ciocolata si amestecam continuu, ca sa nu se lipeasca.
E gata cand a inceput sa fiarba si s-a ingrosat. Luam...
Foile
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga untura sau margarina, galbenusul de ou si smantana. Se adauga faina si sarea si se framanta un aluat, care se lasa deoparte un sfert de ora.
Se amesteca nucile cu zaharul.
Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati, depinde cat de mare e tava....
Preincalzim cuptorul.
Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul formei de copt, apasam bine si dam la cuptor cam 10 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim ingredientele pentru umplutura. Spargem ouale, intr-un bol separat pentru a verifica...
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie.
Adaguam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini si e usor de manevrat. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de...
Preincalzim cuptorul.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si apa, alternativ. Punem si esenta de vanilie.
Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste oua, amestecand cu o spatula cu miscari usoare, de sus in jos.
Turnam...
Preincalzim cuptorul.
Se amesteca untul cu zaharul, pana devine cremos si se adauga cele doua galbenusuri.
Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si nuca macinata. Se amesteca pana devine un aluat omogen.
Formam cu mana cornulete de aceeasi marime si le punem in tava....
Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin.
Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca....
Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai...
Blatul
Preincalzim cuptorul.
Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul.
Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari...
Preincalzim cuptorul.
Cum se prepara blatul
Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt....
Preincalzim cuptorul.
Intr-un bol, amestecam untul, zaharul si oul. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara, faina, fulgii de ovaz, stafidele, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.
Cu o lingura luam din compozitie si punem in tava de copt. Nu...
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu...
Foile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca.
Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa il puneti intr-un bol incapator, iaurtul se va umfla.
Intre timp, se mixeaza ouale cu zahar,...
Se lasa ingredientele la temperatura camerei.
Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.
Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie.
Se amesteca cu...
Blat: Preincalzim cuptorul. Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie.
Intr-un bol, amestecam faina,...
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat sau esenta si sarea si amestecam usor.
In alt bol punem ouale si laptele, amestecam, apoi adaugam in bolul cu ingredientele uscate. Amestecam usor pana la incorporare.
Punem o tigaie pe foc, lasam sa se...
Pregatim aluatul
Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua linguri de apa rece, daca aluatul este prea tare.
Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul....
Incalzim cuptorul.
Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se...
Preincalzim cuptorul si cernem faina.
Intr-un bol punem ouale, zaharul si esenta de vanilie si le mixam. Alternativ, adaugam uleiul si iaurtul.
Adaugam faina, praful de copt si sarea si amestecam usor.
Tapetam o tava cu ulei si faina si turnam compozitia. Din loc in loc, punem zmeura in...
Intr-un bol,punem faina,praful de copt,apoi adaugam laptele si galbenusurile.
Amestecam .
Separat,batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu o miscare circulara,de sus in jos,astfel incat sa nu isi piarda volumul.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat,adaugam putin...
Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie.
Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri....
Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz.
Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava.
Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine...
Metoda de preparare a pancakes-urilor, in general, este de a adauga ingredientele lichide peste cele uscate si de a le amesteca usor pana se incorporeaza.
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si sarea. Amestecam.
In alt bol punem ouale si...
Preincalzim cuptorul.
Se cerne faina si praful de copt si se pun intr-un bol cu zaharul si sarea.
In alt bol, amestecam cu un tel oul, laptele, esenta si uleiul, apoi le punem in bolul cu faina. Rupem si ciocolata in bucatele si le adaugam in bol, apoi amestecam usor, doar cat sa se...
Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura.
Pregatim...
Se preincalzeste cuptorul.
Se cerne faina si praful de copt pe care le punem intr-un bol, cu sarea si nucsoara.
In alt bol, se amesteca zaharul brun, oul, bananele zdrobite, untul si laptele. Continutul acestui bol, se adauga celui cu faina, incorporand usor si cubuletele de banane. Nu se...
Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca.
Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul,...
Blat de tort cu cacao
Preaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina. Adaugam faina cernuta, cacao si...
Chec
Se preincalzeste cuptorul. Se cerne faina si praful de copt. Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca. Se tapeteaza tava de copt cu ulei si faina. Se pune trei sferturi din compozitie. Restul compozitiei se amesteca impreuna cu cacaoa si...
Fursecuri spirala martisor
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat. Se imparte aluatul in doua. Una dintre parti se amesteca cu colorantul rosu sau cu zeama de...
Tarta cu ciocolata si banane
Preparam mai intai budinca. Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Amestecam putin lapte cu continutul plicului de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam budinca de ciocolata si amestecam continuu, ca sa nu se lipeasca. E gata cand a inceput sa fiarba si s-a ingrosat. Luam...
Prajitura Jerbo
Foile Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga untura sau margarina, galbenusul de ou si smantana. Se adauga faina si sarea si se framanta un aluat, care se lasa deoparte un sfert de ora. Se amesteca nucile cu zaharul. Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati, depinde cat de mare e tava....
New York Cheesecake
Preincalzim cuptorul. Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul formei de copt, apasam bine si dam la cuptor cam 10 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca. Pregatim ingredientele pentru umplutura. Spargem ouale, intr-un bol separat pentru a verifica...
Nuci
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie. Adaguam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini si e usor de manevrat. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de...
Tort Cristal cu vanilie
Preincalzim cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si apa, alternativ. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste oua, amestecand cu o spatula cu miscari usoare, de sus in jos. Turnam...
Cornulete cu nuca
Preincalzim cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, pana devine cremos si se adauga cele doua galbenusuri. Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si nuca macinata. Se amesteca pana devine un aluat omogen. Formam cu mana cornulete de aceeasi marime si le punem in tava....
Cozonac evantai cu mere
Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin. Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca....
Cozonac floare cu scortisoara
Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai...
Kinder Bueno
Blatul Preincalzim cuptorul. Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul. Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari...
Cremsnit American
Preincalzim cuptorul. Cum se prepara blatul Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt....
Fursecuri cu fulgi de ovaz
Preincalzim cuptorul. Intr-un bol, amestecam untul, zaharul si oul. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara, faina, fulgii de ovaz, stafidele, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele. Cu o lingura luam din compozitie si punem in tava de copt. Nu...
Fursecuri cu gem
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat. Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu...
Placinta greceasca cu portocale
Foile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca. Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa il puneti intr-un bol incapator, iaurtul se va umfla. Intre timp, se mixeaza ouale cu zahar,...
Cozonac fara framantare
Se lasa ingredientele la temperatura camerei. Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute. Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie. Se amesteca cu...
Desert prajitura amandina
Blat: Preincalzim cuptorul. Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie. Intr-un bol, amestecam faina,...
Pancakes pufoase
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat sau esenta si sarea si amestecam usor. In alt bol punem ouale si laptele, amestecam, apoi adaugam in bolul cu ingredientele uscate. Amestecam usor pana la incorporare. Punem o tigaie pe foc, lasam sa se...
Tarta rustica cu mere
Pregatim aluatul Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua linguri de apa rece, daca aluatul este prea tare. Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul....
Prajitura cu dovleac
Incalzim cuptorul. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se...
Prajitura cu zmeura
Preincalzim cuptorul si cernem faina. Intr-un bol punem ouale, zaharul si esenta de vanilie si le mixam. Alternativ, adaugam uleiul si iaurtul. Adaugam faina, praful de copt si sarea si amestecam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina si turnam compozitia. Din loc in loc, punem zmeura in...
Clatite canadiene
Intr-un bol,punem faina,praful de copt,apoi adaugam laptele si galbenusurile. Amestecam . Separat,batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu o miscare circulara,de sus in jos,astfel incat sa nu isi piarda volumul. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat,adaugam putin...
Budinca de orez cu sofran
Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie. Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri....
Crumble cu prune si cardamon
Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz. Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava. Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine...
Pancakes cu afine
Metoda de preparare a pancakes-urilor, in general, este de a adauga ingredientele lichide peste cele uscate si de a le amesteca usor pana se incorporeaza. Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si sarea. Amestecam. In alt bol punem ouale si...
Muffins cu ciocolata si aroma de portocale
Preincalzim cuptorul. Se cerne faina si praful de copt si se pun intr-un bol cu zaharul si sarea. In alt bol, amestecam cu un tel oul, laptele, esenta si uleiul, apoi le punem in bolul cu faina. Rupem si ciocolata in bucatele si le adaugam in bol, apoi amestecam usor, doar cat sa se...
Cremsnit cu frisca
Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura. Pregatim...
Muffins cu banane
Se preincalzeste cuptorul. Se cerne faina si praful de copt pe care le punem intr-un bol, cu sarea si nucsoara. In alt bol, se amesteca zaharul brun, oul, bananele zdrobite, untul si laptele. Continutul acestui bol, se adauga celui cu faina, incorporand usor si cubuletele de banane. Nu se...
Tarta cu piersici
Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca. Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul,...